Pellanet

Στο… σφυρί χειρόγραφο του ανθρώπου που σκότωσε τον δολοφόνο του Κένεντι

Σε δημοπρασία τίθεται ένα χειρόγραφο του ανθρώπου που πυροβόλησε και σκότωσε τον Λι Χάρβι Όσβαλντ λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του προέδρου Κένεντι.

Ο οίκος δημοπρασιών RR Auction με έδρα τη Βοστόνη δήλωσε ότι το 24σέλιδο χειρόγραφο που μπαίνει σε δημοπρασία τις επόμενες ημέρες γράφτηκε από τον Τζακ Ρούμπι όσο βρισκόταν στη φυλακή. Σε αυτό φαίνεται ότι ο δολοφόνος του Όσβαλντ περιγράφει τις ενέργειές του μετά τη δολοφονία του Κένεντι και πριν από τον μοιραίο πυροβολισμό του Όσβαλντ, όσο βρισκόταν στα χέρια της αστυνομίας.

Ο Tζακ Ρούμπι έγραψε το συγκεκριμένο χειρόγραφο αφού καταδικάστηκε για δολοφονία. Η οικογένεια του Ρούμπι υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί από την υπεράσπισή του στο δικαστήριο για να αποδειχθεί ότι ο φόνος δεν ήταν προμελετημένος.

Η καταδίκη του Ρούμπι ανετράπη αργότερα. Ο ίδιος πέθανε στη φυλακή περιμένοντας νέα δίκη.

Στο σφυρί βγαίνει τις επόμενες ημέρες κι ένα μετάλλιο που πήρε ο Κένεντι από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 8 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ