Pellanet

Συρία: Νέοι βομβαρδισμοί του συριακού στρατού κατά του ΙΚ

Ο συριακός στρατός βομβάρδισε το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους νότια της Δαμασκού για δεύτερη συνεχόμενη νύxτα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο προβλέπει ότι η Δαμασκός προετοιμάζεται για μια συμφωνία απομάκρυνσης ή ευρεία επιχείρηση.

«Οι δυνάμεις του καθεστώτος βομβάρδισαν τη νύκτα πολλές θέσεις του ΙΚ στον καταυλισμό Γιαρμούκ και στην αλ Χάτζαρ αλ Άσουαντ, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό πολλών», επεσήμανε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν επικεφαλής του Παρατηρητηρίου. «Οι ρουκέτες και οι όλμοι συνέχισαν να πέφτουν ως τις 03:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)», πρόσθεσε.

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ του ΙΚ και του συριακού στρατού είχαν σημειωθεί και τη Δευτέρα το βράδυ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα παιδί στην περιοχή του καταυλισμού Παλαιστίνιων προσφύγων Γιαρμούκ που ελέγχεται από το καθεστώς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο πρόσθεσε ότι τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες του συριακού στρατού σκοτώθηκαν.

 «Το καθεστώς αυξάνει την πίεση ενόψει μιας ευρείας επιχείρησης ή για να κάμψει το ΙΚ και να το αναγκάσει να φύγει από την περιοχή», εκτίμησε ο Άμπντελ Ράχμαν, σύμφωνα με τον οποίο «έχουν πραγματοποιηθεί έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του καθεστώτος και του ΙΚ μέσω τοπικών μεσολαβητών».

Το ΙΚ ελέγχει από το 2015 το μεγαλύτερο μέρος του παλαιστινιακού καταυλισμού, καθώς και κάποιες περιοχές των συνοικιών Χάτζαρ αλ Άνσουαντ, Τάνταμον και Κάνταμ, νότια της Δαμασκού.

Η απομάκρυνση των τζιχαντιστών από την περιοχή αυτή θα επιτρέψει στη Δαμασκό να ελέγχει το σύνολο της πρωτεύουσας και των περιχώρων της για πρώτη φορά από το 2012.
Το Γιαρμούκ ήταν ο μεγαλύτερος καταυλισμός Παλαιστίνιων προσφύγων στη Συρία. Πριν από την έναρξη της σύγκρουσης εκεί ζούσαν περίπου 160.000 άνθρωποι, περιλαμβανομένων Σύρων. Σήμερα έχουν παραμείνει μόλις μερικές χιλιάδες πρόσφυγες.

Πηγή: tovima.gr

Δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα