Pellanet

Τουρκία: Ξεκίνησε η δίκη των 47 που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν [εικόνες & βίντεο]

Η δίκη 47 προσώπων, που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σ' ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στην τουρκική ακτή του Αιγαίου στη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, άρχισε σήμερα στη Μούγλα (δυτική Τουρκία).

Μεταξύ των 47 που κάθονται στα εδώλια των κατηγορουμένων, οι 44 είναι προφυλακισμένοι και οι τρεις άλλοι, οι οποίοι καταζητούνται, δικάζονται ερήμην.

Οι κατηγορούμενοι, ορισμένοι από τους οποίους φορούσαν κοστούμι και γραβάτα, οδηγήθηκαν στο δικαστήριο από τις δυνάμεις ασφαλείας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και υπό τις αποδοκιμασίες των παρισταμένων, διαπίστωσαν επιτόπου δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο πρόεδρος Ερντογάν έκανε διακοπές με την οικογένειά του στο θέρετρο Μαρμαρίς, στην επαρχία της Μούγλα, όταν εκδηλώθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πραξικοπηματίες κομάντο μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο και πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχειακό συγκρότημα στο οποίο βρισκόταν.

«Αν έμενα εκεί άλλα 10 ή 15 λεπτά, θα είχα σκοτωθεί ή συλληφθεί», είχε διαβεβαιώσει ο Ερντογάν στις 18 Ιουλίου, σε συνέντευξή του στο CNN.

Δύο αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια του προέδρου στο ξενοδοχείο σκοτώθηκαν όταν ξέσπασε η ανταλλαγή πυρών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Δείτε το βίντεο της επιχείρησης εξουδετέρωσης του Ερντογάν

Η εισαγγελία έχει ζητήσει πολλές ποινές ισοβίων για καθέναν από τους κατηγορουμένους, 37 από τους οποίος είναι ύποπτοι ότι τους είχε ανατεθεί η εκτέλεση του σχεδίου.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφίες: AP

Δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!