Pellanet

Βουλγαρία: Εγκρίθηκε η ίδρυση κρατικών καταστημάτων που θα πωλούν τοπικά προϊόντα με κέρδος έως 10%

Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ενέκρινε την ίδρυση μονομετοχικής κρατικής εταιρίας για τη λειτουργία αλυσίδων καταστημάτων όπου το κέρδος στα βασικά τρόφιμα και σε άλλα είδη ζωτικής σημασίας δεν θα υπερβαίνει το 10%.

Η πρόταση, που κατατέθηκε από τον βουλευτή Γιορντάν Τσόνεφ, του Κινήματος για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες - Νέα Αρχή, εγκρίθηκε με 117 ψήφους υπέρ έναντι 102 κατά και δύο αποχές.
Το υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων θα κατέχει το κεφάλαιο της νέας εταιρίας. Τα μελλοντικά καταστήματα θα λειτουργούν κυρίως με Βούλγαρους παραγωγούς. Οι βουλευτές έδωσαν προθεσμία ενός μήνα στο υπουργικό συμβούλιο για να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυση και τη λειτουργία της εταιρίας.

Αρχικά, το κεφάλαιο της εταιρίας θα είναι 10 εκατομμύρια λέβα.

Στις 13 Μαρτίου, η επιτροπή Προϋπολογισμού και Οικονομικών του κοινοβουλίου έδωσε το πράσινο φως για την ίδρυση κρατικών καταστημάτων που θα πωλούν βουλγαρικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές.

Ο βουλευτής Γιορντάν Τζόνεφ δήλωσε ότι η πρωτοβουλία "θα συντομεύσει την αλυσίδα εφοδιασμού για τα τρόφιμα σε αυτή τη χώρα και θα συμβάλλει στη μείωση των τιμών, οι οποίες μερικές φορές είναι άδικα παραφουσκωμένες". Επισημαίνει ότι υπάρχουν παρόμοια καταστήματα σε χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία.

Πηγή:iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου, 2025


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:47 - ΕΕ και Βρετανία ετοιμάζουν αμυντική συμφωνία ενόψει της συνόδου κορυφής του Μαΐου στο Λονδίνο

13:00 - Έκλεψαν 3,5 τόνους κάρβουνα από μάντρα στους Θρακομακεδόνες

12:31 - Θεσσαλονίκη: Μετρό και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μείωσαν τους αέριους ρύπους στην πόλη -Τα στοιχεία

12:30 - Δήμας: Πρωτοποριακό και καινοτόμο το Flyover για τα ελληνικά δεδομένα -Εντός χρονοδιαγραμμάτων οι εργασίες

13:06 - Ομολόγησε ο 23χρονος για το διπλό φονικό στο Αίγιο -Στις φυλακές Κορυδαλλού με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα

09:35 - Η πιο εύκολη γλώσσα για να μάθει κανείς, σύμφωνα με μεταφραστική εταιρεία

09:27 - Θεσσαλονίκη: Κανονικά σήμερα τα ταξί στους δρόμους -Ανεστάλη η απεργία

13:48 - Ηράκλειο: Συνελήφθη 37χρονος που έκρυβε όπλα στο σπίτι του

13:44 - Η ΕΕ παγώνει και εκείνη τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα για 90 ημέρες, μετά την κίνηση Τραμπ

13:41 - Αλήθεια ή μύθος: Λειτουργεί η αφαίρεση μαγνητών από το ψυγείο για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας;