Pellanet

Άνδρας φώναξε «Αλαχού Ακμπάρ» και επιτέθηκε με μαχαίρι σε επιβάτες σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Μόναχο

Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε αρκετούς επιβάτες σε σιδηροδρομικό σταθμό της περιοχής του Μονάχου, στη νότια Γερμανία, νωρίς σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να σκοτώσει έναν άνδρα και να τραυματίσει ελαφρά άλλους τρεις, μετέδωσε η βαυαρική ραδιοφωνία.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 05.00 το πρωί τοπική ώρα (07.00 ώρα Ελλάδας) στον σιδηροδρομικό σταθμό του Γκράφινγκ, μιας μικρής πόλης νοτιοδυτικά του Μονάχου.

Η γερμανική αστυνομία ελέγχει αναφορές αυτοπτών μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες ο άνδρας φώναξε "Αλαχού Ακμπάρ" (Ο Θεός είναι μεγάλος) κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μετέδωσε η Bayerischer Rundfunk.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη και ότι τα θύματα είναι άνδρες. Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η επίθεση που σημειώθηκε έχει "εκ των προτέρων ισλαμιστικό" κίνητρο. "Το πολιτικό κίνητρο για την πραγματοποίηση της επίθεσης αυτής σίγουρα δεν μπορεί να αποκλειστεί", είχε δηλώσει νωρίτερα εκπρόσωπος της αστυνομίας της Άνω Βαυαρίας. Ο δράστης, "ένας νεαρός άνδρας", συνελήφθη και "δεν είναι πολύ συνεργάσιμος". Ο άνδρας αυτός "μοίρασε μαχαιριές γύρω του", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η Γερμανία, η οποία παίζει υποστηρικτικό ρόλο στην καταπολέμηση της τζιχαντισιτκής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δεν έχει δεχθεί μεγάλη επίθεση από ένοπλους ισλαμιστές όπως οι γειτονικές της χώρες, η Γαλλία και το Βέλγιο.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27