Pellanet

Αλεξιάδης: Στόχος του περιουσιολογίου η καταγραφή των τραπεζικών λογαριασμών

Τα έσοδα στο 9μηνο ξεπέρασαν κατά 1,4 δισ. τους στόχους υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σημειώνοντας πως η αύξηση οφείλεται και στο γεγονός ότι πληρώνουν οι λαθρέμποροι, καταπολεμάται η διαφθορά και αυξήθηκαν οι έλεγχοι.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως για το 2016 δεν θα υπάρχει υποχρέωση να προσκομίσουν αποδείξεις με τη φορολογική δήλωση οι φορολογούμενοι συμπληρώνοντας πως το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα και την σύνδεση των αγορών με το αφορολόγητο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης είπε πως θα ισχύσει και φέτος το επίδομα αλλά για το ύψος του και εάν θα είναι 25 λεπτά όπως πέρυσι είπε ότι οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν μετά την επιστροφή των κ. Τσακαλώτου και Χουλιαράκη από τη σύνοδο του ΔΝΤ.

Για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 ανέφερε ότι θα είναι πιο δίκαια καθώς στόχος είναι να μειωθούν για τα παλαιά αυτοκίνητα και να επιβαρυνθούν τα πιο καινούργια και ακριβά. Για το περιουσιολόγιο υπογράμμισε πως στόχος είναι να καταγραφεί η περιουσία των πολιτών και κυρίως τραπεζικοί λογαριασμοί και συμμετοχές στο εξωτερικό και όχι τιμαλφή ή μετρητά που υπάρχουν στο σπίτι. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιβληθεί φόρος για την περιουσία που θα δηλώσουν οι πολίτες.

Τα τεκμήρια είναι έμμεσως τρόπος προσδιορισμού του εισοδήματος είπε ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης σημειώνοντας όμως πως στο μέλλον θα επιχειρηθούν παρεμβάσεις και στο ζήτημα των τεκμηρίων και στη φορολογία των ιδιωτών και των επιχειρήσεων.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις 7 Οκτωβρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:50 - Διεξαγωγή Διεθνούς Μαθηματικού Διαγωνισμού Καγκουρό από την Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών

11:35 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας – Συνάντηση με την Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου

10:41 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:36 - Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή πετρελαίου θέρμανσης από σχολικές μονάδες σε περιοχές της Ημαθίας

10:27 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πέλλα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και περί όπλων

16:10 - Συνάντηση της Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνάς Αηδονά με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

16:06 - Συνάντηση του προέδρου του Ε.Ε.Θ. Κυριάκου Μερελή με τον βουλευτή της ΝΔ Διαμαντή Γκολιδάκη

15:55 - «Πρόσληψη μόνιμου Ιατρού ειδικότητας Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών »

14:07 - ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ “ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ”

12:58 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ