Pellanet

Αναπτυξιακή Τράπεζα: Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και εκταμιεύσεις 8,6 δισ. ευρώ

Μια σειρά από καινοτόμα εργαλεία, με στόχο να στηρίξει χρηματοδοτικά πάνω από 100.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σχεδιάζει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

 

Στη συνέχεια, η κυρία Χατζηπέτρου και ο κ. Τζωρτζάκης ανέλυσαν από κοινού την επιτυχή εκπλήρωση μιας σειράς στόχων όπως:

η κατακόρυφη αύξηση στις εκταμιεύσεις δανείων με την υψηλότερη επίδοση στην ιστορία του φορέα

 

ο υψηλός αριθμός των χρηματοδοτικών προγραμμάτων που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, στηρίζοντας την Ελληνική οικονομία στο σύνολό της.

Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, «καταφέραμε με αφοσίωση και εφαρμοσμένη στρατηγική να απαλλαγούμε από τα βάρη του παρελθόντος και τις αναχρονιστικές διαδικασίες και αντιλήψεις. Αντιστρέψαμε τόσο τις πηγές κερδοφορίας και χρηματοδότησης της HDB όσο και την εμπιστοσύνη του Έλληνα επιχειρηματία και εξελιχθήκαμε από παθητικό αποδέκτη σε σύγχρονο οργανισμό με ενεργό ρόλο που ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις και ανάγκες της ελληνικής επιχείρησης.

Προχωρήσαμε σε μεγάλες δομικές αλλαγές και μπορούμε σήμερα να πούμε με σιγουριά πως δικαιωθήκαμε. Σχεδιάσαμε, θέσαμε προτεραιότητες και αλλάξαμε ριζικά τον τρόπο λειτουργίας της Τράπεζας. Έχουμε ενστερνιστεί τον μετασχηματισμό της Τράπεζας και τον στρατηγικό μας ρόλο στην περαιτέρω βελτίωση της εξωστρέφειας και του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των ΜμΕ».

Σε μήνυμά του ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας εξήρε τα αποτελέσματα και τις παρεμβάσεις της HDB, υπογράμμισε την συνέχιση της θεσμικής αναβάθμισης του ρόλου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στα πρότυπα των άλλων μεγάλων αναπτυξιακών τραπεζών.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, στα τρία χρόνια της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έχει καταφέρει να χορηγήσει περισσότερα δάνεια από όσα είχαν δοθεί συνολικά στα πρώτα 16 χρόνια της λειτουργίας της (από την ίδρυσή της ως ΤΕΜΠΜΕ αρχικά και στη συνέχεια με διάφορες μορφές). Ταυτόχρονα, κατάφερε να είναι η πρώτη στην ΕΕ που σχεδίασε και ενεργοποίησε χρηματοδοτικά εργαλεία κατά τη διάρκειας της πανδημικής κρίσης στηρίζοντας χιλιάδες επιχειρήσεις και δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Έχοντας πλέον ολοκληρώσει τον εταιρικό της μετασχηματισμό σε σύγχρονο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, η HDB προχωρά στη νέα εποχή για την ελληνική οικονομία με νέα, καινοτόμα και ευέλικτα, χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες και τους στόχους όλων των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς μάλιστα έχει αρχίσει να υλοποιείται το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα των τελευταίων δεκαετιών από τους πόρους του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης».

Τέλος, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης ανέφερε ότι:
«Μέσα σε ένα ευρύτερο κλίμα αβεβαιότητας και αστάθειας, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα μας υπενθυμίζει πως είναι το απαραίτητο αναπτυξιακό εργαλείο της χώρας, καθώς σχεδιάζει και δημιουργεί χρηματοδοτικά εργαλεία για την βέλτιστη διοχέτευση τόσο των Εθνικών όσο και Ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα τα δύο τελευταία χρόνια, έχει συμβάλει ουσιαστικά στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, έχοντας ήδη χορηγήσει περισσότερα από 8,6 δισ. ευρώ για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της αγοράς με περισσότερα από 41 χιλ. νέα δάνεια. Έχει συνδράμει ταυτόχρονα στη δημιουργία πάνω από 18.600 νέων θέσεων εργασίας.

Χρησιμοποιώντας διάφορες κρατικές πηγές χρηματοδότησης, όπως το ΕΣΠΑ, το ΠΔΕ, τα περιφερειακά κονδύλια, ή ακόμα και σε σύμπραξη με ιδιωτικά κεφάλαια, σχεδιάζει χρηματοδοτικά εργαλεία με στόχο τη στήριξη όλων των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:37 - ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΣΤΗ PELLA TV

15:32 - Συνάντηση του Περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα με τον Υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο και τον ΥΜΑΘ Κ. Γκιουλέκα

15:27 - Αποκατάσταση κλιματισμού στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών

15:23 - Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια του Γιώργου Αλεξόπουλου

15:14 - Ο Κόσμος αγκάλιασε την ιδέα του … EDESSA CHERRY FESTIVAL

11:57 - Έως τις 30 Ιουνίου 2024 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους

11:52 - Παραστάτη καραγκιόζη στα Γιαννιτσά

11:35 - Στα πάτρια εδάφη αναπαύεται πλέον ο ήρωας της Κύπρου Κωνσταντίνος Τσιτιρίδης από την Κρύα Βρύση -Υποδοχή των λειψάνων του με τιμές από τον Ελληνικό Στρατό και το Δήμο Πέλλας!

11:27 - Λάκης Βασιλειάδης: «Η Πέλλα τιμά σήμερα έναν ακόμα ήρωα που έπεσε υπέρ πατρίδος».

11:24 - Παρών στις πυρκαγιές στους πρόποδες του Πάικου ο Δήμαρχος Πέλλας – «Ιδιαίτερη προσοχή από όλους»