Pellanet

Αύξηση στον αριθμό οικοδομικών αδειών το Φεβρούαριο

Αύξηση 5,4% κατέγραψε ο αριθμός των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν το Φεβρουάριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Ο όγκος των αδειών υποχώρησε κατά 14,5% σε ετήσια βάση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ: 

Το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής - Δημόσιας), κατά το μήνα Φεβρουάριο 2018, στο σύνολο της Χώρας μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 989 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 220,5 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 899,0 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, αύξηση κατά 5,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, μείωση κατά 2,2% στην επιφάνεια και κατά 14,5% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Οι εκδοθείσες άδειες Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της Χώρας, κατά το μήνα Φεβρουάριο 2018 ανήλθαν σε 985 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 218,0 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 889,4 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, μείωση κατά 2,8% στην επιφάνεια και κατά 15,0% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Οι εκδοθείσες άδειες Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας κατά το μήνα Φεβρουάριο 2018, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθαν σε 4 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 2,5 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 9,6 χιλιάδες m3 όγκου. Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για το μήνα Φεβρουάριο 2018, είναι 1,1%.

Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από το Μάρτιο 2017 έως τον Φεβρουάριο 2018, το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής- Δημόσιας) μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 14.107 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 2.922,2 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 12.808,4 χιλιάδες m3 όγκου. Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Μαρτίου 2016 - Φεβρουαρίου 2017 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 10,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 19,4% στην επιφάνεια και κατά 22,8% στον όγκο.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, Μαρτίου 2017 - Φεβρουαρίου 2018, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, αύξηση κατά 10,1% στον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, κατά 19,2% στην επιφάνεια και κατά 21,5% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Μαρτίου 2016 - Φεβρουαρίου 2017. Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για την ανωτέρω περίοδο, είναι 4,2%.

Το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2018, η Συνολική Οικοδομική Δραστηριότητα εμφανίζει, στο σύνολο της Χώρας, αύξηση κατά 12,5% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 16,9% στην επιφάνεια και κατά 8,1% στον όγκο, σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του έτους 2017. Αντίστοιχα, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, αύξηση κατά 12,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 14,3% στην επιφάνεια και κατά 5,8% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2017.

Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαΐου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:35 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΗΣ

19:44 - Απάτη: Στην Πέλλα οι νεκροί ποτίζουν χωράφια!

19:42 - Στη δεξίωση για το νέο έτος του Επιμελητηρίου Πέλλας ο Λάκης Βασιλειάδης

19:39 - Εδεσσαϊκό Καρναβάλι-Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025 – Επίσημη Έναρξη Καρναβαλιού –

19:36 - Ισχυρό μήνυμα στήριξης του Έβρου και συνολικά της Θράκης από τον ΥπΑΑΤ, Κώστα Τσιάρα – Τα μέτρα που ανακοίνωσε σε σύσκεψη με παραγωγούς στην Αλεξανδρούπολη

19:35 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

19:33 - Στην ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης

19:30 - ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ-Έναρξη του Προγράμματος “(Interreg VI-B) NEXT Black Sea Basin Programme”

14:43 - Εξιχνιάστηκαν 8 κλοπές που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

14:36 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ