Pellanet

Διπλές εισφορές για 200.000 αυτοαπασχολούμενους το 2018.

Εξαιτίας της αδυναμίας του ΕΦΚΑ να προσδιορίσει και να εισπράξει εγκαίρως τις φετινές εισφορές.

Διπλές εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ θα κληθούν για το 2018 να καταβάλουν 200.000 αυτοαπασχολούμενοι (γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, βενζινοπώλες), εξαιτίας της αδυναμίας του ΕΦΚΑ να προσδιορίσει και να εισπράξει εγκαίρως τις φετινές εισφορές. Έτσι, οι εισφορές του 2017 (7% για επικουρική σύνταξη και 4% για εφάπαξ) θα καταβληθούν σε 11 ή 12 δόσεις, ταυτόχρονα με αυτές του 2018.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στα ειδοποιητήρια Νοεμβρίου που αναμένεται να αναρτήσει ο ΕΦΚΑ μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του μήνα, θα υπάρχουν μόνο οι εισφορές Οκτωβρίου για κύρια ασφάλιση και υγεία.

 Οι 200.000 αυτοαπασχολούμενοι, θα έπρεπε από την αρχή του 2017, παράλληλα με τις εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ για την κύρια ασφάλιση να καταβάλουν και εισφορές υπέρ ΕΤΕΑΕΠ για επικούρηση ή και εφάπαξ. Πρόκειται για εισφορές που εισπράττει ο ΕΦΚΑ και τις αποδίδει στη συνέχεια στο ΕΤΕΑΕΠ.
Όμως, η ενοποίηση όλων των Ταμείων σε ένα, οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού αλλά και πληρωμής των εισφορών από τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους καθώς και οι καθυστερήσεις που αυτές επέφεραν, είχε ως αποτέλεσμα ένα μήνα πριν από την ημερολογιακή λήξη του 2017, να μην είναι εφικτή η συνείσπραξη των συγκεκριμένων εισφορών.
Πηγη:protothema.gr

 

Δημοσιεύτηκε στις 2 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

23:16 - Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ – ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ