Pellanet

Δύσκολο έτος για δισεκατομμυριούχους το 2015

"Φτωχότεροι" έγιναν κατά μέσο όρο οι δισεκατομμυριούχοι πέρυσι, καθώς μειώθηκαν συνολικά οι περιουσίες τους, παρόλο που στην Ασία συνεχίζει να αναδεικνύεται ένας νέος δισεκατομμυριούχος σχεδόν κάθε τρεις ημέρες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Οι μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων σε μέλη των οικογενειών τους, η μείωση των τιμών των εμπορευμάτων και η ανατίμηση του δολαρίου συνέβαλαν στο να μειωθεί ο συνολικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων κατά 300 δισεκ. δολάρια το 2015 στα 5,1 τρισεκ. δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος δισεκατομμυριούχος – ο αριθμός τους ανήλθε στους 1.397, καταγράφοντας καθαρή αύξηση κατά 50 άτομα σε σχέση με το 2014 – αξίζει μόνο 3,7 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγαν σε 14 μεγάλες αγορές η εταιρία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων UBS και ο συμβουλευτικός όμιλος PwC.

Στις ΗΠΑ, η καθαρή αύξηση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων είναι μόλις 5, καθώς στις τάξεις των Κροίσων προστέθηκαν 41 άτομα, αλλά αφαιρέθηκαν 36. Η Κίνα, χάρη στον τεχνολογικό της τομέα, κατέγραψε 80 νέους δισεκατομμυριούχους.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι νεόπλουτοι της Ασίας θα μπορούσαν να διδαχθούν από τους δισεκατομμυριούχους στην Ευρώπη, όπου φαίνεται να υπάρχει μεγάλη εμπειρία στο πώς περνά ο πλούτος στις νεότερες γενιές. Η Γερμανία και η Ελβετία έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτόν τον παλαιό πλούτο.

Όπως αναφέρει η έρευνα, έπειτα από τις δύο τελευταίες δεκαετίες κατά τις οποίες δημιουργήθηκαν περιουσίες άνευ προηγουμένου, δρομολογείται πλέον η μεγαλύτερη μεταβίβαση πλούτου στην ιστορία. Σύμφωνα με την έρευνα, λιγότερα από 500 άτομα θα κληροδοτήσουν πάνω από 2,1 τρισεκ. δολάρια – ποσό αντίστοιχο του μεγέθους της οικονομίας της Ινδίας – στους κληρονόμους τους τα επόμενα 20 χρόνια.

 

 

 

 

Πηγή: skai.gr

Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:50 - Διεξαγωγή Διεθνούς Μαθηματικού Διαγωνισμού Καγκουρό από την Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών

11:35 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας – Συνάντηση με την Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου

10:41 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:36 - Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή πετρελαίου θέρμανσης από σχολικές μονάδες σε περιοχές της Ημαθίας

10:27 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πέλλα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και περί όπλων

16:10 - Συνάντηση της Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνάς Αηδονά με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

16:06 - Συνάντηση του προέδρου του Ε.Ε.Θ. Κυριάκου Μερελή με τον βουλευτή της ΝΔ Διαμαντή Γκολιδάκη

15:55 - «Πρόσληψη μόνιμου Ιατρού ειδικότητας Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών »

14:07 - ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ “ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ”

12:58 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ