Pellanet

Εφικτός ο στόχος για 1,5 εκατ. Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα

Μεσοπρόθεσμο στόχο την έλευση ενάμιση εκατομμυρίου Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα από 150.000 το 2016 θέτει το Πεκίνο. Στη διαδρομή προς τη σύνοδο κορυφής για τη Διεθνή Συνεργασία στο πλαίσιο του Νέου Δρόμου του Μεταξιού που πρόκειται να λάβει χώρα στο Πεκίνο στις 14 και 15 Μαΐου και στην οποία θα παραστεί ο Ελληνας πρωθυπουργός, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι επισκέφθηκε την Ελλάδα. «Αν και πλέον κάθε χρόνο έρχονται όλο και περισσότεροι Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα, παρατηρήσαμε ότι πέρυσι, μόλις 150.000 Κινέζοι τουρίστες την επισκέφθηκαν», δήλωσε ο αρχηγός της κινεζικής διπλωματίας κατά τη συνάντησή του με τον Ελληνα ομόλογό του στο υπουργείο Εξωτερικών. «Γι’ αυτό θεωρούμε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια περαιτέρω αύξησης αυτού του αριθμού», συμπλήρωσε. «Εμαθα ότι πέρυσι επισκέφθηκαν την Ιταλία περίπου 3 εκατομμύρια Κινέζοι, όμως η προέλευση του ρωμαϊκού πολιτισμού είναι από την Ελλάδα. Γι’ αυτό θεωρώ ότι, εάν μπορέσουν να έρθουν στην Ελλάδα έστω οι μισοί από αυτούς, δηλαδή ενάμιση εκατομμύριο, θα είναι δέκα φορές περισσότεροι από τον περσινό αριθμό των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι αυτή η μέρα δεν είναι μακριά», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ο Γουάνγκ Γι συμμετείχε χθες Δευτέρα στο 1ο Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, που έλαβε χώρα στο Ζάππειο με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών 10 κρατών και ειδικότερα της Κίνας, της Ινδίας, του Ιράκ, του Ιράν, της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Ιταλίας, του Μεξικού, του Περού και της Βολιβίας. Τις εργασίες της διάσκεψης χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η πρωτοβουλία, που είναι σε μεγάλο βαθμό κινεζικής πατρότητας, αλλά και εκτενούς ελληνικής συνεργασίας, αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των σχέσεων χωρών όπως οι παραπάνω, ώστε να ευοδωθούν και οι προσπάθειες περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομικής συνεργασίας.

Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων και περισσότερες επενδύσεις από την Κίνα σε τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες, αλλά και στο άνοιγμα της κινεζικής αγοράς ως πηγής τουριστών.

 

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

Δημοσιεύτηκε στις 25 Απριλίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά