Pellanet

ΕΦΚΑ: Με 360 ευρώ αμείβεται ένας στους τρεις εργαζόμενους

Πάνω από ένας στους τρεις ασφαλισμένους εργάζεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης και αμείβεται με 389.65 ευρώ το μήνα μικτά (360 καθαρά).

Με βάση στα στοιχεία των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων (Α.Π.Δ.) που υποβλήθηκαν στον ΕΦΚΑ το Μάιο του 2017 από  252.847 κοινές επιχειρήσεις και 5.298 από οικοδομοτεχνικά έργα, ο αριθμός των ασφαλισμένων ανέρχεται σε 2.055.456, εκ των οποίων 2.032.829 σε κοινές επιχειρήσεις και 22.627 σε οικοδομοτεχνικά έργα.

Από αυτούς οι 636.424 εργάζονται με μερική απασχόληση και αμείβονται με 389,65 ευρώ μικτά το μήνα. Το μέσο ημερομίσθιο για τους μερικώς απασχολούμενους ανέρχεται σε 23.48 ευρώ.
Στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση, το
μέσο ημερομίσθιο ανέρχεται σε 49,60€ και ο μέσος μισθός σε 1.152,19€,

Στα οικοδομοτεχνικά έργα το μέσο ημερομίσθιο είναι 42,07€ και ο μέσος μισθός 599,92€.

Συνεπώς ο μέσος μισθός διαμορφώνεται στα 927.25 ευρώ και το μέσο ημερομίσθιο στα 43.56.

Στο σύνολο των ασφαλισμένων, 20,93% απασχολείται στον κλάδο «Χονδρικό και
Λιανικό Εμπόριο», 18,21% στον κλάδο «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια» και 12,61% στις
«Μεταποιητικές Βιομηχανίες».

Ο αριθμός των ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Απρίλιο αυξήθηκε κατά 4,76%, στα οικοδομοτεχνικά έργα μειώθηκε κατά 31,78% και στο σύνολο των επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 4,15%.

Ο αριθμός των αλλοδαπών ασφαλισμένων αυξήθηκε κατά 11,10%.

Η μέση απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 2,36%, στα
οικοδομοτεχνικά έργα αυξήθηκε κατά 6,66% και στο σύνολο των επιχειρήσεων
αυξήθηκε κατά 2,56%.

To μέσο ημερομίσθιο στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 2,38% και στα
οικοδομοτεχνικά έργα αυξήθηκε κατά 2,79%.

Ο μέσος μισθός στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 0,09% και στα οικοδομοτεχνικά έργα αυξήθηκε κατά 9,63%.

Πάντως σύμφωνα με τους μελετητές των στατιστικών στοιχείων δεν είναι δόκιμη η σύγκριση των στοιχείων με τα περυσινά σε σχέση με την αύξηση του αριθμού των εργαζόμενων η τη μείωση των μέσων μισθών καθώς από την έναρξη της λειτουργίας του ΕΦΚΑ εντάχθηκαν στον φορέα όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ,οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι σε έως δύο εργοδότες και οι έμμισθοι δικηγόροι . Ωστόσο το ύψος των μισθών φαίνεται να έχει μικρές αυξομειώσεις.

Πηγη:e-dimosio.gr

Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ