Pellanet

Φωτίου: «Ούτε ένα ευρώ δεν κόβεται από τα αναπηρικά επιδόματα»

«Ούτε ένα ευρώ δεν θα κοπεί από το επίδομα αναπήρων», διαβεβαίωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την για προπαγάνδα φόβου.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα, η κ. Φωτίου ανέτεινε ότι πρόκειται για μια μεγάλη δράση ύψους 1,4 δισ. ευρώ και σημείωσε ότι από τις 2,3 εκατ. αιτήσεις που έχουν κατατεθεί, έχουν ήδη εγκριθεί οι 987.292 με 567 εκατ. ευρώ πιστωμένα στους δικαιούχους, με μέσο όρο ανά αίτηση 574 ευρώ.

Ακόμα, η κ. Φωτίου τόνισε ότι «μέσα από τη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση κατάφερε να αυξήσει κατά 260 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό για τα οικογενειακά επιδόματα, τα οποία λοιδορούσε η αντιπολίτευση».

«Αυτή τη στιγμή 682.0000 από σύνολο 800.000 δικαιούχων θα δουν από 57%-110% αυξήσεις στο οικογενειακό επίδομα που παίρνουν κάθε μήνα», τόνισε η κ. Φωτίου και προσέθεσε:

«Οικογένεια με ένα παιδί από 480 ευρώ που έπαιρνε, σήμερα θα λαμβάνει 840 ευρώ. Με δύο παιδιά αυξάνεται από 960 ευρώ στα 1.680 ευρώ, στα τρία παιδιά από 2.940 ευρώ στα 3.360 ευρώ και σε οικογένεια με πέντε παιδιά αυξάνεται από τα 3.920 ευρώ στα 5.040 ευρώ», επισήμανε η κ. Φωτίου.

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 5 Δεκεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:00 - Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

14:53 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Πρόσκληση & πρόγραμμα εορτασμού της 147ης Επετείου της Επανάστασης του Ολύμπου του 1878, το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου 2025 στο Λιτόχωρο

13:38 - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: 150 εκατ. ευρώ για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Πέλλα και τις παραμεθόριες περιοχές.

12:48 - Δήμος Σκύδρας-Δράση ¨ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ¨

13:19 - Γιατί το πρώτο διεθνές νόμισμα λέει «Μακεδόνων» στα ελληνικά; (βουλγαρικό δημοσίευμα)

13:13 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ-Προσκληση για συσταση Ανοιχτου ΔικτΥου Διαβουλευσης και Σχεδιασμου Αγροτικου Τομεα

13:11 - «Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών»

17:02 - ARGIROS Sold out συναυλία στη ΣΟΦΙΑ – Βουλγαρία

14:28 - Δήμος Έδεσσας-εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο Guillain – Barre (Γκιλέν Μπαρέ)

14:23 - Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο που έγινε τον Οκτώβριο του 2017 στη Χαλκιδική