Pellanet

Γ. Χουλιαράκης: Από το 2019 μείωση φόρων

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αλλαγής του μίγματος των φόρων το 2018 ο αναπλ. Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος εξόδου από τα μνημόνια εκτός της δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ χαρακτήρισε... ήπια τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Στην τοποθέτησή του κατά την διάρκεια συζήτησης του Προϋπολογισμού 2018 μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Χουλιαράκης επισήμανε ότι 2018 είναι το τελευταίο δύσκολο έτος, το τελευταίο σκαλοπάτι κατά το οποίο πιάνουμε έναν φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό στόχο.
«Είναι φιλόδοξο και δύσκολο να φτάσεις στο 3,5% πλεόνασμα όμως αν φτάσεις η διατήρησή του μετά εγκυμονεί κινδύνους.

Ο στόχος του 2018 όμως δεν σημαίνει περισσότερη λιτότητα ούτε επιπλέον μέτρα εκτός αυτών που ψηφίστηκαν το Μάιο του 2016» τόνισε.

Ο κ. Χουλιαράκης επισήμανε ότι για τους δημοσιονομικούς περιορισμούς φταίει η κατάσταση της οικονομίας το 2010. Όπως είπε: «Οι περιορισμοί εδώ και μια δεκαετία απορρέουν γιατί το 2010 η χώρα έφτασε στην πόρτα εξόδου από το κοινό νόμισμα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος διόρθωσης εκτός από την δημοσιονομική προσαρμογή» υπογράμμισε εμφατικά.

Στη συνέχεια τόνισε ότι από το 2019 και μετά θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για μείωση φορολογικών βαρών ενώ χαρακτήρισε "ήπια" την τελευταία δημοσιονομική προσαρμογή.

«Μετά το 2018 η μεταφορά του κέντρου βάρους θα πάει στην οικονομία κι όχι στα δημοσιονομικά και στο βαθμό που υλοποιηθούν όσα συμφωνήθηκαν και δεν έχω λόγο ν αμφιβάλλω γι αυτό, από το ’19 και μετά θα υπάρξει μείωση φορολογικών βαρών».

Ακόμα επανέλαβε ότι το «κοινωνικό μέρισμα" δεν είναι η ναυαρχίδα της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης γιατί είναι έκτακτο, δεν αποτελεί ούτε μεταρρύθμιση ούτε μόνιμο μέτρο».

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 27 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ