Pellanet

ΙΟΒΕ: Υφεση 1% και αύξηση της ανεργίας για το 2016

Μικρή κλιμάκωση ύφεσης και ενίσχυση της ανεργίας προβλέπει για το 2016 το ΙΟΒΕ, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου.

Ειδικότερα, η ύφεση θα κλιμακωθεί στο 1% για το 2016, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας, ενώ η ανεργία θα αυξηθεί στο 25,2%.(24,9% το 2015).

Όπως εκτιμά το ΙΟΒΕ, το δεύτερο πάντως εξάμηνο του έτους, με την προϋπόθεση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει θετικά, η οικονομία θα γυρίσει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, αλλά δεν θα καταφέρει να επηρεάσει θετικά τον ρυθμό του ΑΕΠ για ολόκληρο το 2016. Θα τεθούν όμως οι βάσεις για μια θετική δυναμική ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ, η περαιτέρω ενίσχυση στον Τουρισμό θα είναι μικρή, ενώ θα παρατηρηθεί κάμψη στη Μεταποίηση.

Το ΙΟΒΕ εκτιμά μηδενικό πληθωρισμό ή μικρή πτώση τιμών για το τρέχον έτος.

Δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ