Pellanet

«Κόκκινα» δάνεια, αποκρατικοποιήσεις στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

Συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, με τις συζητήσεις να επικεντρώνονται στις διαρθρωτικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις, δίνοντας έμφαση στους τομείς της ενέργειας, των «κόκκινων» δανείων και της Δικαιοσύνης.

Σημαντικό κομμάτι των σημερινών συζητήσεων αποτελεί το νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, καθώς από τα έσοδα και τα περιουσιακά του στοιχεία θα κριθεί το πόσο συνεπής είναι η χώρα τις υποχρεώσεις και μετά την ελάφρυνση του χρέους.

Η δημιουργία του νέου Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας που αποτελεί προαπαιτούμενο και έχει συμφωνηθεί ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, καθώς για τους δανειστές είναι σημαντικό όχι μόνο να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις αλλά και να αξιοποιηθεί η κρατική περιουσία, είναι ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που θα πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ειδικότερα, τα ζητήματα που περιλαμβάνει σήμερα το πρόγραμμα είναι τα εξής:

10.00 Ενέργεια

12.00 Καταπολέμηση διαφθοράς

14.00 Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας

16.30 Δικαιοσύνη

18.00 Κόκκινα Δάνεια

Η συζήτηση θα ξεκινήσει με τις αλλαγές στην αγορά ενέργειας, ενώ την σκυτάλη θα πάρει το θέμα της καταπολέμησης της διαφθοράς ένα ζήτημα στο οποίο η κυβέρνηση ποντάρει πολλά. Μέχρι στιγμής πάντως οι δανειστές δεν έχουν δεχτεί να αναγνωρίσουν κάποιο συγκεκριμένο ποσό ετήσιας εξοικονόμησης εσόδων, ενώ ακόμα και αν το κάνουν, τα χρήματα που θα εισπραχθούν από την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι αρκετά να καλύψουν μόνο μερικές τρύπες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της είχε κάνει λόγο για έσοδα 2 έως 5 δισ, ωστόσο αυτή δεν ήταν παρά μία πρόβλεψη την οποία κανείς δεν συζητά σοβαρά.

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ