Pellanet

Ξεκινά η διανομή των χρηματικών ποσών που αφορούν τα πνευματικά δικαιώματα των δικαιούχων της ΑΕΠΙ

Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί για τα πνευματικά δικαιώματα σε δικαιούχους της ΑΕΠΙ ανέρχεται σε 5.888.310,19 ευρώ, ποσό που αποδέσμευσε το ελληνικό Δημόσιο με απόφαση της Προσωρινής Επιτρόπου, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Πολιτισμού, με το ποσό αυτό «εξοφλούνται τα δικαιώματα σε 6.182 Δικαιούχους/Έλληνες Δημιουργούς και 459 Δικαιούχοι, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων και Ξένων Εκδοτών και των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης με συμβάσεις αλληλοεκπροσώπησης με την ΑΕΠΙ Α.Ε., λαμβάνουν Διανομή σε ποσοστό 45% επί του υπολοίπου άνω των 2.000 ευρώ της διανομής τους. Επίσης καλύπτεται το 100% του ΦΠΑ που αναλογεί στο σύνολο του εκκαθαρισμένου ποσού του κάθε Δικαιούχου, τόσο στο σύνολο της διανεμόμενων δικαιωμάτων του Β’ εξαμήνου 2017 όσο και του Α’ εξαμήνου 2017».

Η διανομή των πνευματικών δικαιωμάτων της ΑΕΠΙ ΑΕ προς τους δικαιούχους της από τα χρήματα που αποδέσμευσε το ελληνικό Δημόσιο για το σκοπό αυτό έγινε ύστερα από την κυβερνητική πρωτοβουλία να καταστούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων ακατάσχετοι.

«Η απόφαση της Προσωρινής Επιτρόπου, ελήφθη στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης των μελών της ΑΕΠΙ Α.Ε., με σκοπό να ικανοποιηθούν όλοι οι δικαιούχοι της και οι ασθενέστεροι εξ αυτών» τονίζει η ανακοίνωση και καταλήγει ότι «η υπουργός Πολιτισμού επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά τη βούληση της Κυβέρνησης να εξυγιανθεί ο χώρος του πνευματικού δικαιώματος στην Ελλάδα προς το συμφέρον τόσο των Δημιουργών όσο και των χρηστών και επιφυλάσσεται για τις επόμενες κινήσεις του ΥΠΠΟΑ προς την κατεύθυνση αυτή».

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ