Pellanet

Μειώσεις-σοκ για 250.000 συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ βγάζει ο επανυπολογισμός των συντάξεων

Οι πραγματικές μειώσεις  φτάνουν στο 40,8% και κυμαίνονται από 380 ευρώ έως 513 ευρώ , περιορίζονται στο πλαφόν του 18%, ωστόσο  οι νέες προσωπικές διαφορές που δημιουργούνται θα καταργηθούν με την πρώτη υστέρηση από τους στόχους του μνημονίου.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι συντάξεις που παίρνουν σήμερα όσοι αποχώρησαν με 25, 30, 35 και 40 χρόνια εισφορών βγαίνουν μικρότερες έως και 40,8% όταν μπουν στον κόφτη του νέου νόμου και επανυπολογισμούν με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης.

Οι πραγματικές διαφορές ξεκινούν από 380 ευρώ και φτάνουν στα 513 ωστόσο οι μειώσεις που θα εφαρμοστούν από 1ης Ιανουαρίου 2019 έχουν πλαφόν το 18%

Δηλαδή η σημερινή σύνταξη που βγαίνει έως 40,8% μικρότερη με τον επανυπολογισμό θα μειωθεί κατά 18% και το επιπλέον ποσό μείωσης που δεν θα εφαρμοστεί θα είναι μια νέα προσωπική διαφορά, η οποία μπορεί να εξαλειφθεί με τη μη επίτευξη στόχων του μνημονίου.

Σε κάθε περίπτωση ακόμη και με το πλαφόν μείωσης θα χαθούν δύο και πλέον συντάξεις από το 2019. Ετσι, συνταξιούχος που παίρνει σήμερα 1338 ευρώ θα παίρνει 1098 το 2019, δηλαδή 241 ευρώ τον μήνα λιγότερα ή 2.892 ευρώ τον χρόνο, ποσό που ισοδυναμεί σε δύο και πλέον συντάξεις.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ