Pellanet

Μέχρι τα Χριστούγεννα η ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο.

Απομένουν τα διαδικαστικά για τη σύσταση της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών - Από τις αρχές του 2018 το Υπερταμείο θα αξιολογήσει όλες τις διοικήσεις και θα επιβάλει ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη διοίκηση.

Γκάζι για τη σύσταση της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), της αρμόδιας υπομονάδας του Υπερταμείου για τις ΔΕΚΟ, πατάει η διευθύνουσα σύμβουλος του φορέα Ράνια Αικατερινάρη με τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών.

Όπως πληροφορείται το «business stories», μετά από μια δίμηνη περίοδο διαβουλεύσεων ο κύβος ερρίφθη και μένουν πια μόνο τα διαδικαστικά για τη σύσταση της ΕΔΗΣ και το πέρασμα σειράς ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο πριν από το τέλος της χρονιάς, όπως άλλωστε προβλέπει το μνημόνιο.

Από τις αρχές του 2018 το Υπερταμείο θα αξιολογήσει όλες τις διοικήσεις και θα επιβάλει ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη διοίκηση με στόχο να κλείσει ένα κεφάλαιο κομματοκρατίας και διορισμών ημετέρων, μια σειρά επιλογών της Μεταπολίτευσης που έπνιξαν τις δημόσιες επιχειρήσεις σε ελλείμματα και χρέη.
Παρά τις αντιστάσεις που πρόβαλαν υπουργοί της κυβέρνησης, οι αλλαγές έχουν πλέον δρομολογηθεί και, όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών, «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».  Επιπλέον, το ξεκίνημα σε νέα βάση για το Υπερταμείο θα σηματοδοτήσει και η μετακόμισή του από το κτίριο της ΕΤΑΔ στην οδό Βουλής όπου φιλοξενείται σήμερα σε δικά του γραφεία επί της Πλατείας Συντάγματος.

Όλα αυτά αναμένονται στην αρχή του 2018, αφού πρώτα ολοκληρωθεί το δύσκολο έργο της μεταβίβασης των ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με στελέχη του Υπερταμείου, στόχος του εγχειρήματος είναι «ο μετασχηματισμός των δημοσίων επιχειρήσεων σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και η απαλλαγή από παθογένειες και αδυναμίες του παρελθόντος».

Πέρα από τις ΔΕΚΟ προβλέπεται επίσης η αναβάθμιση του ρόλου της ΕΤΑΔ που είναι μία ακόμη από τις τέσσερις υπομονάδες του Υπερταμείου (οι άλλες δύο είναι το ΤΑΙΠΕΔ και το ΤΧΣ).

Πηγη:protothema.gr

Δημοσιεύτηκε στις 6 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Η κωμωδία ΄Στους 2 τρίτος…χωρεί’ στο Δημοτικό Θέατρο Μαυροβουνίου Σκύδρας

12:43 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών

12:39 - Σήμερα και αύριο στην Έδεσσα: Η ταινία των θερινών σινεμά που σπάει ταμεία και ξεγυμνώνει την πατριαρχία. ->Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024: Πάντα υπάρχει το αύριο.

12:36 - Ο Λάκης Βασιλειάδης στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: «50 Χρόνια Δημοκρατίας, 50 Χρόνια Πολιτικής Ομαλότητας»

12:33 - Φεστιβάλ Ολύμπου: Την Πέμπτη25 Ιουλίου στο Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς η Παιδική Θεατρική Παράσταση «Ο κροκόδειλοςCrocky και οι φίλοι του», της τιμώμενης χώρας Σερβίας με υπέρτιτλουςστα Ελληνικά

15:28 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

15:26 - Κλειστό το ΚΕΠ Κονταριώτισσας έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

15:22 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν θα χαρίσουμε την ατζέντα για την ασφάλεια του πολίτη στη συντηρητική παράταξη»

15:20 - Θερινό ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων του Δήμου Δίου-Ολύμπου

11:37 - Θεσσαλονίκη: Βρήκαν τους κλέφτες που άρπαξαν κοσμήματα 100.000 ευρώ προσποιούμενοι τους… τεχνικούς!