Pellanet

Νέο άλμα στη τιμή του φυσικού αερίου – Πάνω από τα 290 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Νέο ιστορικό ρεκόρ καταγράφει η τιμή του φυσικού αερίου, με την Ευρώπη να προετοιμάζεται για ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο.

Το κόστος του φυσικού αερίου εκτινάχθηκε μέχρι και τα 291 ευρώ ανά μεγαβατώρα νωρίτερα σήμερα, στον απόηχο της απόφασης ρωσικής Gazprom να σταματήσει τις ροές στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream για τρεις ημέρες, αρχής γενομένης από τις 31 Αυγούστου, επικαλούμενη εργασίες συντήρησης.

Οι αγορές φοβούνται ότι οι ροές δεν θα επανεκκινήσουν, γεγονός που με τη σειρά του εντείνει την ανησυχία ότι ακόμη δεν έχουμε δει τις υψηλότερες τιμές του φυσικού αερίου. Μάλιστα, μια σειρά από αναλυτές τονίζουν πως, αν τελικά οι ροές σταματήσουν το Σεπτέμβριο, τα σημερινά επίπεδα τιμών θα ωχριούν μπροστά σε αυτά που θα βιώσουμε, με το κόστος του φυσικού αερίου να εκτινάσσεται ακόμα και πάνω από τα 400 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Πρόκειται για μια εξέλιξη που απειλεί να τινάξει στον αέρα ολόκληρη της οικονομία της Ευρωζώνης.

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

23:16 - Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ – ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ