Pellanet

Νοτοπούλου: Επενδύσεις 235 εκατ. ευρώ στην Βόρεια Ελλάδα μέσω αναπτυξιακού

Οι αρμοδιότητες του ΥΜΑΘ στο πεδίο της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης βρέθηκαν στο επίκεντρο συνεδρίασης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στην οποία παρευρέθηκε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κ. Νοτοπούλου απευθυνόμενη στα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΘ ανέδειξε τον ρόλο του ΥΜΑΘ, που εκτός από την κυβερνητική αποκέντρωση, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, περιλαμβάνει και την οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη μέσω κυρίως του Αναπτυξιακού Νόμου, αλλά και τις διακρατικές συνεργασίες και επαφές με επιχειρηματικούς και οικονομικούς φορείς άλλων χωρών.

Ακόμη, η υφυπουργός μίλησε για τις μεγάλες δυνατότητες της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι είναι ένα μοναδικό εργαλείο ανάπτυξης καινοτομικών δραστηριοτήτων και εξαγωγής καινοτομίας, που πρέπει να σχεδιάζει με όραμα το αύριο, αλλά με αποτέλεσμα στο σήμερα.
Επιπλέον, υπογράμμισε την συμμετοχή του ΥΜΑΘ στα ενεργά και αναμενόμενα προγράμματα ΕΠΑΝΕΚ, σημειώνοντας ότι «στο ΥΜΑΘ λειτουργεί η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, η οποία υποδέχεται, αξιολογεί και εγκρίνει για χρηματοδότηση επενδυτικά σχέδια ύψους άνω των 3.000.000 ευρώ, στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16. Είμαι λοιπόν στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλω ότι στα πλαίσια του τρέχοντος κύκλου της ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, εγκρίναμε 32 επενδυτικά σχέδια, συνολικού επιλέξιμου ύψους επενδύσεων 235.842.000 ευρώ, η υλοποίηση των οποίων θα δημιουργήσει 395 νέες θέσεις απασχόλησης, απόδειξη ότι πράγματι το επιχειρηματικό κλίμα αντιστρέφεται προς θετική κατεύθυνση».

Πηγή: voria.gr

Δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

23:16 - Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ – ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ