Pellanet

Ο ΤΑΡ στηρίζει την απασχόληση των Δασικών Συνεταιρισμών Νεστορίου για 10 χρόνια

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Άννα Σταμπουλτζή-Παπαρίζου», παραδόθηκαν κι επισήμως στο Δήμο Νεστορίου οι πέντε νέες Διαχειριστικές Μελέτες Δασών που χρηματοδότησε ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG).

Η πρωτοβουλία αυτή του ΤΑΡ προωθεί την περιφερειακή ανάπτυξη και τη βιώσιμη διαχείριση των δασών σε αυτήν την ορεινή περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου η υλοτομία και άλλες δασικές πρακτικές αποτελούν βασικό κλάδο απασχόλησης. Κι αυτό, γιατί η χρηματοδότηση των νέων μελετών επιτρέπει στους περίπου 20 τοπικούς δασικούς συνεταιρισμούς να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους κατά τρόπο περιβαλλοντικά βιώσιμο για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον, ενώ εξασφαλίζει επίσης απασχόληση στα συναφή επαγγέλματα των μετατοπιστών και οδηγών φορτηγών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι επικεφαλής των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, κκ. Γκέτσιος, Μιχελάκης και Καρυπίδης, καθώς και η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, οι οποίοι στο χαιρετισμό τους ευχαρίστησαν τον αγωγό ΤΑΡ για τη σημαντική δωρεά και εξήραν τη συμβολή του στην υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Νεστορίου, Πασχάλης Γκέτσιος, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της δωρεάς που εξοικονόμησε χρήματα στο Δήμο και εξασφάλισε απασχόληση στους δασικούς συνεταιρισμούς της περιοχής.

Η βουλευτής Καστοριάς κα Αντωνίου, από την πλευρά της, στάθηκε στην προστιθέμενη αξία που φέρνουν τα προγράμματα τα οποία υλοποιεί ο ΤΑΡ στη Δυτική Μακεδονία, και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλειος Μιχελάκης, τόνισε ότι ο ΤΑΡ είναι συνώνυμο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, χαρακτήρισε τον ΤΑΡ αγωγό «φιλίας, συνεργασίας και ευθύνης», ενώ τις ευχαριστίες του εξέφρασε και εκπρόσωπος των δασικών συνεταιρισμών, των οποίων τα 300 συνολικά μέλη θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στο Νεστόριο χάρη στις ενημερωμένες Διαχειριστικές Μελέτες.

Τον ΤΑΡ εκπροσώπησαν η Διευθύντρια Επικοινωνίας για την Ελλάδα, Κατερίνα Μουζουράκη, και ο υπεύθυνος τοπικών κοινωνιών για τη Δυτική Μακεδονία, Μιχάλης Γκοσλιόπουλος, οι οποίοι ενέταξαν την πρωτοβουλία στο πλαίσιο των εκτεταμένων κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που υλοποιούνται στις κοινότητες της Βόρειας Ελλάδας από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

23:16 - Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ – ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ