Pellanet

«Παγώνει» και η πληρωμή των εισφορών της πρώτης καραντίνας ως τα τέλη του έτους

«Παγώνουν» εκ νέου, έως το τέλος του 2021, οι ασφαλιστικές εισφορές επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που δεν πληρώθηκαν κατά την πρώτη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού και είχαν παραταθεί έως τις 30 Απριλίου 2021. Κατά δύο μήνες παρατείνεται και η αποπληρωμή των δόσεων από ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ για το 2022 μεταφέρεται και η εξόφληση των δόσεων από την εκκαθάριση του διαστήματος 2017-2019, εισφορών μη μισθωτών. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, προανήγγειλε την παράταση των πληρωμών, κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων αποφάσεων του υπουργείου Οικονομικών, ενώ εξήγγειλε και νέο ειδικό πλαίσιο για την αποπληρωμή των οφειλών σε έως 48 δόσεις.  Αναλυτικά, σύμφωνα με τον υπουργό, οι ασφαλιστικές εισφορές για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίες αφορούσαν την πρώτη περίοδο της καραντίνας και  είχε δοθεί παράταση πληρωμής μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, «παγώνουν» εκ νέου μέχρι και 31/12/2021.

Πρόκειται για ασφαλιστικές εισφορές:

• Επιχειρήσεων-εργοδοτών, που είχαν «παγώσει» για το διάστημα Φεβρουαρίου-Απριλίου 2020 και είχαν μεταφερθεί για πληρωμή από 30 Απριλίου 2021 και μετά.

• Αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών περιόδων απασχόλησης Φεβρουαρίου-Μαΐου 2020, για τις οποίες είχε χορηγηθεί δυνατότητα παράτασης καταβολής μέχρι την 30ή Απριλίου 2021.

• Τυχόν δόσεις οφειλής μη μισθωτών, από συμπληρωματική εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών προηγούμενων ετών, για τις οποίες η πρώτη δόση καταβολής είχε οριστεί εκ νέου στις 31 Μαρτίου 2021.

Για αυτές τις περιπτώσεις παρατείνεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021 η αποπληρωμή τους, χωρίς τον υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό τόκων και άλλων προσαυξήσεων λόγω εκπρόθεσμης καταβολής. Παράλληλα, σχεδιάζεται το «πάγωμα» των δόσεων από ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, έως το τέλος του χρόνου. Η απόφαση για την παράταση των οφειλών Ιανουαρίου θα δημοσιευθεί άμεσα σε ΦΕΚ, ενώ αντίστοιχη απόφαση θα υπάρξει και για τον Φεβρουάριο με τους ίδιους πληττόμενους ΚΑΔ του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, με νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει σύντομα στη Βουλή, θα οριστεί νέο ειδικό πλαίσιο αποπληρωμής αυτών των οφειλών με επιλογή μεταξύ 24 άτοκων δόσεων ή 48 δόσεων με επιτόκιο 2,5% και έναρξη καταβολής των δόσεων από 1.1.2022.

«Με αυτό το σχήμα ευθυγραμμιζόμαστε και με τις ρυθμίσεις φορολογικών οφειλών στις οποίες προχωράει το υπουργείο Οικονομικών, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας για επιχειρήσεις και φυσικά για τους εργαζομένους τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:16 - Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ – ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

14:20 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές και τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

21:42 - Συνέντευξη με τον Ηλία Πανίδη, στον PellaFm 103,3

11:30 - Συνέντευξη Ευρωβουλευτή, Ν. Φαραντούρη στον PellaFm 103,3

12:02 - Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, Σταύρο Αναγνωστόπουλο στον Pellafm 103,3

16:08 - Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

15:55 - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ