Pellanet

Πιο εύκολη η αποδοχή κληρονομιάς: Έρχεται νέα ρύθμιση με έως 48 δόσεις

Νέα πάγια ρύθμιση οφειλών προς την εφορία ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την αποδοχή κληρονομιάς.

Βάσει του σχεδίου, οι δόσεις της πάγιας ρύθμισης για έκτακτους φόρους, όπως είναι ο φόρος κληρονομιάς, θα φτάνουν έως και τις 48, αναλόγως την περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου.
Το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών

Το σχέδιο αυτό μάλιστα, σύμφωνα με την Καθημερινή, έχει την καταρχήν έγκριση των θεσμών. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να ανακουφιστούν χιλιάδες φορολογούμενοι, αλλά και να περιοριστεί το φαινόμενο αποποίησης κληρονομιάς, που διογκώθηκε τα χρόνια της κρίσης. Σε ό,τι αφορά τις τακτικές οφειλές, δηλαδή τα χρέη από φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ κλπ, η πρόταση που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει την αύξηση των δόσεων από 12 σε 24.

Ο τελικός αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται βάσει της περιουσίας του οφειλέτη, δηλαδή θα συνδέεται με το δηλωθέν εισόδημα και την κατάσταση των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη.

iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

11:10 - Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

10:56 - ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ – «Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ»

12:02 - Από τα Γιαννιτσά στην Κρακοβία: Το 1ο Γυμνάσιο σε μια ευρωπαϊκή εμπειρία μάθησης και συνεργασίας.

12:00 - ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ) ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:56 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 114ης Επετείου της Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

11:53 - 11ος Νυχτερινός Δρόμος Νερού Έδεσσας – Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2025