Pellanet

Power Pass: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές, ποια είναι τα στάδια της αίτησης

Η επιδότηση δίνεται σε όσους είχαν συνολική επιβάρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022 πάνω από 30 ευρώ.

 

Έλεγχοι πραγματοποιούνται στις αιτήσεις που υπέβαλαν οι πολίτες για τις αποζημιώσεις από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να ανακοινώνει πως έως τις 15 Ιουλίου θα έχουν καταβληθεί τα ποσά που θα προκύψουν από το Power Pass. 

 

Η επιδότηση δίνεται σε όσους είχαν συνολική επιβάρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022 πάνω από 30 ευρώ, με την ελάχιστη επιστροφή να διαμορφώνεται στα 18 ευρώ και τη μέγιστη να μην υπερβαίνει τα 600 ευρώ.

Το ποσό της ενίσχυσης υπολογίζεται με βάση την συνολική επιβάρυνση από την αύξηση του τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος αφού αφαιρεθεί το άθροισμα των εκπτώσεων που έλαβαν τα νοικοκυριά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο από το κράτος και τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Για τους οικιακούς καταναλωτές επιστρέφεται το 60% του αυξημένου κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν χρεωθεί, για λογαριασμούς κύριας κατοικίας που έχουν εκδοθεί από την 01/12/2021 έως τις 31/05/2022 ανεξαρτήτως της περιόδου αναφοράς κατανάλωσης του λογαριασμού.

 

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουλίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:45 - «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ¨ΤΣΟΥΦΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ¨»

17:18 - «Εκπαιδευτικές δράσεις εκτός σχολικής μονάδας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» άρθρο με την άποψή του Ηλία Διαμαντόπουλου

10:15 - Ο «τολμηρός Μάριος» από τη Νέα Πέλλα στην πρώτη του παράσταση

14:54 - Δ.Α.Ο.Ε.: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις οικιών σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας και Χαλκιδικής

14:46 - ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ΄΄

14:43 - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ (ΣΥΝΑΞΙΣ) ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

14:41 - «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ»

14:21 - Δήμος Πέλλας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2026»

14:17 - “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών