Pellanet

Προστασία α’ κατοικίας: Κρίσιμη συνεδρίαση σήμερα στις Βρυξέλλες

Με κύριο θέμα την προστασία της πρώτης κατοικίας συνέρχεται σήμερα (25/3) το απόγευμα το EuroWorking Group στις Βρυξέλλες, με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Χουλιαράκη, να καταβάλλει την ύστατη προσπάθεια για συμβιβασμό με τους δανειστές.

Σχεδόν δυόμιση μήνες μετά την συμφωνία της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες κι ενώ ο νόμος «Κατσέλη» έχει καταργηθεί από την 1η Μαρτίου, όλα βρίσκονται στον αέρα, με τους δανειολήπτες να αγωνιούν για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Κατά τη συνεδρίαση του σημερινού EuroWorking Group θα γίνουν προσπάθειες να βρεθεί συμβιβαστική λύση ανάμεσα στους αξιωματούχους της Ευρωζώνης και την ελληνική κυβέρνηση πριν το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαίνεται να είναι πολύ δύσκολο μέχρι στιγμής, καθώς οι θεσμοί διατηρούν ενστάσεις και υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή του νέου νόμου που θέλει να φέρει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο η ελληνική κυβέρνηση δεν θα αποδώσει καρπούς στην μείωση των κόκκινων δανείων και στον αριθμό των κακοπληρωτών.

Η ελληνική κυβέρνηση στο EuroWorking Group θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βρεθεί ο πολυπόθητος συμβιβασμός. Κι αυτό γιατί θέλει το τελικό σχέδιο της συμφωνίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας να έρθει με διαδικασίες εξπρές στη Βουλή, έτσι ώστε αρχές Απριλίου να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων.

Σε περίπτωση τώρα που δεν βρεθεί λύση, όλες οι συζητήσεις θα μετατεθούν για το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Απριλίου και μέχρι τότε η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ θα παραμείνει μπλοκαρισμένη. Λίγες ημέρες νωρίτερα, την 1η Απριλίου, οι εκπρόσωποι των θεσμών θα μεταβούν στην Αθήνα σε μια ύστατη προσπάθεια να γεφυρωθούν οι αποστάσεις.

Πάντως στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που μετείχαν στις τηλεδιασκέψεις των τελευταίων ημερών έλεγαν πως οι συζητήσεις εξελίσσονται θετικά και ότι συζητιέται αναλυτικά κάθε πρόταση του νέου νόμου.

 

Πηγή: cnn.gr

Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαρτίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:14 - Δήμος και νοσοκομείο στα Γιαννιτσά απαξίωσαν ευεργέτες

10:12 - Σε δωρεά ειδικού οχήματος για παιδιά με αναπηρία στο δήμο Σητείας προχώρησε η Βουλή των Ελλήνων

10:06 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Κλειστό το ΚΕΠ Λεπτοκαρυάς σήμερα Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025

10:04 - Λάκης Βασιλειάδης: Ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό η κατασκευή του γηπέδου 5Χ5 στην περιοχή Πηγές Αραβησσού.

10:02 - ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

12:07 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: ‘Στόμα Υγειές, Νους Υγιής”

10:59 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

10:58 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (Β΄ ΣΤΑΣΗ)

10:05 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ”Φυσικοθεραπεία σε όλες τις ηλικίες”

09:59 - Άμεσες απαντήσεις ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η τραγική υπόθεση-φιάσκο της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη