Pellanet

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,85 δισ. ευρώ σε ταμειακή βάση στο α’ τρίμηνο

Την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα 524 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 918 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση παρουσίασε πλεόνασμα 2,85 δισ. ευρώ.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 10.893 εκατ. ευρώ, από 10.049 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται 43 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όσον αφορά στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, διαμορφώθηκαν σε 11.708 εκατ. ευρώ, από 11.865 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2015.

Δημοσιεύτηκε στις 20 Απριλίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

20:54 - Συνέντευξη με τον Ευάγγελο Θωμά, πρ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολιτικής Προστασίας-Δημοτικό Σύμβουλο Έδεσσας στον PellaFm, 103,3

15:09 - Beyohd the Wanes ένα ντοκιμαντέρ παγκοσμίου προβολής για την κωπηλασία

14:55 - Η ‘Μάχη της Λάσπης’ έφερε ένα μεγάλο βραβείο στην Ακρολίμνη Πέλλας

13:23 - Ο Επιθεωρητής Ντρέικ και η Μαύρη Χήρα- του David Tristram σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου στην Αριδαία!

14:34 - Καλοκαιρινή συναυλία της Χορωδίας ΚΑΠΗ Δήμου Έδεσσας στο Βαρόσι

21:39 - Αναζητώντας την Πέλλα στους παλαιούς χάρτες

21:33 - Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο που προσπάθησε να εξαπατήσει ημεδαπό άνδρα στην Πέλλα, με τη ”μέθοδο του λογιστή”

21:27 - Δυναμική η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη BEYOND Expo 2026

20:13 - Συνέντευξη με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού δήμου Πέλλας, Ευφροσύνη Μερεμητσάκη στον pellaFm 103,3

16:17 - Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2026