Pellanet

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα €2,334 δισ. στο α’ τετράμηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,334 δις. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός στο πρώτο τετράμηνο του έτους.

Η υπέρβαση υπερβαίνει σχεδόν κατά 2 δις. ευρώ το στόχο που έχει τεθεί και αποδίδεται στην υπερσυγκράτηση δαπανών κυρίως του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και στην υπέρβαση των στόχων για έσοδα σε κρατικό και τακτικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στο τετράμηνο, οι δαπάνες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων είναι χαμηλότερες κατά 556 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο των 1,060 δις ευρώ σε αντιδιαστολή με τα έσοδα του ΠΔΕ τα οποία εμφανίζονται αυξημένα κατά 516 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (576 εκατ. ευρώ).

Υστέρηση σημειώνεται επιμέρους στις πρωτογενείς δαπάνες (-199 εκατ. ευρώ) με το υπουργείο Οικονομικών να εξηγεί πως «μειωμένες έναντι του στόχου ήταν κυρίως οι δαπάνες για επιχορηγήσεις νοσοκομείων, ΥΠΕ-ΠΕΔΥ κατά 294 εκατ. ευρώ» ενώ οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 κατά 1,120 δις ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως «έχουν καταβληθεί επιπλέον 171 εκατ. ευρώ για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και 65 εκατ. ευρώ για επιδόματα πολυτέκνων.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

11:10 - Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

10:56 - ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ – «Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ»

12:02 - Από τα Γιαννιτσά στην Κρακοβία: Το 1ο Γυμνάσιο σε μια ευρωπαϊκή εμπειρία μάθησης και συνεργασίας.

12:00 - ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ) ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:56 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 114ης Επετείου της Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

11:53 - 11ος Νυχτερινός Δρόμος Νερού Έδεσσας – Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2025