Pellanet

Σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ζητά ο Μοσκοβισί από το Eurogroup

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί κάλεσε σήμερα το Eurogroup να λάβει «οπωσδήποτε» μέτρα για την ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη, όπου αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την έξοδο της Αθήνας από το πρόγραμμα βοήθειας.

«Οι υπουργοί Οικονομικών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει οπωσδήποτε την Πέμπτη να αποφασίσουν πακέτο σημαντικών μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Public Snat.

«Δεν πρόκειται για διαγραφή, αλλά το βάρος του χρέους πρέπει να ελαφρυνθεί», επέμεινε, υπογραμμίζοντας ότι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας θα «είναι ένα πολύ σημαντικό πολιτικό και συμβολικό μέσο για την Ευρώπη».

Πηγές της ευρωζώνης επιμένουν πως οι αποφάσεις που θα ληφθούν στο Eurogroup στη βάση της ανάλυσης βιωσιμότητας του χρέους που θα συντάξει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα οδηγούν τις ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος χαμηλότερα του 15% του ΑΕΠ έως το 2040 και χαμηλότερα του 20% του ΑΕΠ έως το 2060, ήτοι σε βιώσιμα επίπεδα.

Πηγή: cnn.gr

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουνίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:51 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο σε περιοχή των Σερρών

09:09 - To αριστουργηματικό μπαλέτο «Ζιζέλ» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από την Κρατική Όπερα της Βουδαπέστης

17:45 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΞ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

17:39 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑΙΑ

16:58 - Πραγματοποιήθηκε στη Σκύδρα η εκδήλωση για την Ποντιακή χορευτική παράδοση

16:21 - Η ομάδα βόλεϊ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ολοκλήρωσε τον Α’ Γύρο του πρωταθλήματος της Β Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών

16:17 - EDESSACITYCARD-SHOPFORTRAVELDAY

18:21 - Φρένο στον πολιτισμό που θεμελίωσε ο Γαζή Εβρενός στα Γιαννιτσά

15:00 - Διεθνές συνέδριο «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, Ίππαρχος ο Ρόδιος και οι Συμιακοί Ήρωες του Βυθού».

12:49 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσεγγίζει τουριστικά την ολλανδική αγορά