Pellanet

Σήμερα τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ για το Μάρτιο και η προθεσμία λήγει την Παρασκευή!

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΕΦΚΑ η εισπραξιμότητα υπερβαίνει το 60%, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να παρουσιάζει πλεόνασμα 100 εκατ. ευρώ, αντί προϋπολογισμένου ελλείμματος 175 εκατ. ευρώ

Από σήμερα θα ξεκινήσει η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων για τις εισφορές Μαρτίου του ΕΦΚΑ σε 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, με την προθεσμία πληρωμής να εκπνέει μεθαύριο, στις 28 Απριλίου, αν δεν δοθεί παράταση!

Τα ειδοποιητήρια εμφανίζονται για άλλη μια φορά με καθυστέρηση καθώς γίνεται προσπάθεια να διορθωθούν τα λάθη των προηγούμενων μηνών. Τα σημαντικότερα λάθη αφορούν για παράδειγμα συνταξιούχους ή επαγγελματίες που έχουν πραγματοποιήσει διακοπή δραστηριότητας και έλαβαν εκ παραδρομής ειδοποιητήρια.

Και αυτόν το μήνα τα ειδοποιητήρια δε θα περιλαμβάνουν τις εισφορές επικούρησης (7%) και εφάπαξ (4%). Αυτό σημαίνει πως θα έχουν συσσωρευτεί αναδρομικά εισφορές  4 ή 5 μηνών για τους περίπου 350.000 αυτοαπασχολούμενους που έχουν επικουρική ασφάλιση ή και ασφάλιση πρόνοιας.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΕΦΚΑ η εισπραξιμότητα υπερβαίνει το 60%. Ειδικότερα τα έσοδα το πρώτο δίμηνο ανήλθαν σε 307 εκατ. ευρώ έναντι βεβαιωμένων εισφορών ύψους 502 εκατ. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο εργασίας η θετική πορεία των εσόδων έχει ως αποτέλεσμα ο ΕΦΚΑ να παρουσιάζει το πρώτο τρίμηνο πραγματικό πλεόνασμα 100 εκατ. ευρώ, αντί προϋπολογισμένου ελλείμματος 175 εκατ. ευρώ.

 

thema.gr

Δημοσιεύτηκε στις 25 Απριλίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά