Pellanet

Στα 5,4 δισ. ευρώ «κλειδώνουν» τα νέα μέτρα

Ο «λογαριασμός» των περίπου 5,4 δισ. ευρώ ή 3% του ΑΕΠ, που θα προέλθει από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση (1%), τις αλλαγές στη φορολόγηση (1%) και από έμμεση φορολόγηση (1%), πρόκειται να οριστικοποιηθεί από το οικονομικό επιτελείο έως την Παρασκευή, προκειμένου να «κλειδώσει» κατά την επανέναρξη των διαβουλεύσεων με το κουαρτέτο την προσεχή Δευτέρα.

Το ύψος του λογαριασμού ανακοινώθηκε και επισήμως την Τρίτη από την κυβέρνηση -από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη, καθώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, δηλαδή μέτρα ύψους 4,5% του ΑΕΠ όπως ζητούσε αρχικά το ΔΝΤ, κάτι που θα αντιστοιχούσε συνολικά σε περίπου 9 δισ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχουν οι βάσεις για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί, έως το Πάσχα και με κεντρικό ορόσημο το Eurogroup της 22ας Απριλίου.

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:48 - Ηράκλειο: Συνελήφθη 37χρονος που έκρυβε όπλα στο σπίτι του

13:44 - Η ΕΕ παγώνει και εκείνη τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα για 90 ημέρες, μετά την κίνηση Τραμπ

13:41 - Αλήθεια ή μύθος: Λειτουργεί η αφαίρεση μαγνητών από το ψυγείο για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας;

21:00 - Άγριο φονικό στην Εύβοια: Του πήρε το σπίτι σε πλειστηριασμό, τον σκότωσε και μετά αυτοκτόνησε

20:26 - Χανιά: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός

19:05 - Ο Μασκ διαφώνησε με τον Τραμπ για τους δασμούς -Είδε την Tesla να καταρρέει και του ζήτησε να δεχθεί την πρόταση Λάιεν

15:40 - Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Σε αναστολή τέθηκε ο γιατρός που πιάστηκε να παίρνει «φακελάκι»

15:32 - Θεσσαλονίκη: 38χρονος έπεισε 13χρονη να εγκαταλείψει το σπίτι της και αποπειράθηκε να ασελγήσει εις βάρος της

14:50 - Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο: Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων οι τραπεζικές μετοχές

13:36 - ΗΠΑ: Με αυτή τη φόρμουλα υπολόγισε η κυβέρνηση Τραμπ τους δασμούς για κάθε χώρα