Pellanet

Χρηματιστήριο Στις 958,93 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με πτώση 0,53% -Εν μέσω πτωτικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών

Πτωτικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου.

Εν μέσω πτωτικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών, στον απόηχο της χθεσινής υποχώρησης των δεικτών στη Wall Street μετά το άλμα σε νέο υψηλό 40 ετών του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 11:00, διαμορφώνεται στις 958,93 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,53%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,14 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,63%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,51%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+2,59%), της ΔΕΗ (+0,59%) και της Coca Cola HBC (+0,27%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-1,52%), της Eurobank (-1,46%), της Μυτιληναίος (-1,46%) και της Motor Oil (-1,04%). Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ασφαλειών (+1,00%) και των Τροφίμων (+0,26%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-1,38%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-1,16%). Ανοδικά κινούνται 19 μετοχές, 53 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Moda Bango +6,29% και Αλουμύλ +5,21%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Attica Συμμετοχών -3,93% και Reds -3,50%.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

22:33 - Διάλογος του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολου Τζιτζικώστα με νέους από όλη την Ευρώπη για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού

22:30 - Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης σε σχολεία του Δήμου Πέλλας για το Δημ. Συμβούλιο Νέων

22:27 - Αποστολή της Π.Ο.Π.Σ. στις Βρυξέλλες – Για πρώτη φορά συζητείται το θέμα της Γενοκτονίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

22:24 - Ενημερωτικό Περίπτερο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εν όψει της 19ης Μαΐου 2026

22:20 - Αναλυτικό πρόγραμμα και φωτογραφίες για το 7ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project” στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 17-31 Μαΐου

15:53 - ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π. ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

12:53 - Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2026

12:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

12:17 - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ

12:14 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μουσείου Γέσιου- Μάιος 2026