Pellanet

Δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής μεγέθους ουρανοξύστη περνά σε απόσταση ασφαλείας από τη Γη

Ένας αστεροειδής -δυνητικά επικίνδυνος-, μεγέθους όσο ένας ουρανοξύστης, αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα, περίπου στις 10.00 ώρα Ελλάδος, το κοντινότερο πέρασμά του από τη Γη.

Η απόσταση που θα βρεθεί από τον πλανήτη μας είναι πάντως ασφαλείας - περίπου 3,8 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση Γης-Σελήνης.

Πρόκειται για τον «2017 VR12» που ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών «Απόλλων» και ανακαλύφθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS της Χαβάης.

Ο αστεροειδής κινείται με ταχύτητα 22.700 χιλιομέτρων την ώρα και εκτιμάται ότι έχει διάμετρο 250 έως 280 μέτρων. Τίποτε δεν είναι προς το παρόν γνωστό για τη σύνθεση και τις φυσικές ιδιότητές του.

Το Κέντρο Ελασσόνων Πλανητών τον έχει κατατάξει στην κατηγορία των «δυνητικά επικίνδυνων αστεροειδών». Το σημερινό πέρασμά του είναι το κοντινότερο που έχει κάνει ποτέ στη Γη, από όσο τουλάχιστον μπορούν να ξέρουν οι επιστήμονες.

Οι υπολογισμοί δείχνουν ότι δεν θα πλησιάσει πιο κοντά στη Γη για τα επόμενα 177 χρόνια. Οι αστρονόμοι ήδη άρχισαν να τον μελετούν και η NASA χρησιμοποιεί σήματα ραντάρ για να υπολογίσει το ακριβές σχήμα και την ταχύτητα περιστροφής του.

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 7 Μαρτίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ