Pellanet

Οι Πρέσπες «πάνε» Θεσσαλονίκη – Ενημερωτική εκστρατεία κάτω από τον Λευκό Πύργο

Η Πρέσπα και τα προϊόντα της θα έχουν την τιμητική τους για ένα τριήμερο, από την Τετάρτη 29/08/2018 ως την Παρασκευή 31/08/2018 στην περιοχή του Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος Πρεσπών μαζί με φορείς της περιοχής διοργανώνουν εκστρατεία ενημέρωσης για την περιοχή και τα προϊόντα της.

Ο στόχος της δράσης είναι διπλός, αφενός η ενημέρωση των Θεσσαλονικέων για τις Πρέσπες, την περιοχή, τα αξιοθέατα καθώς και τις δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν ως επισκέπτες και αφετέρου η γνωριμία με τα προϊόντα της γης των Πρεσπών και ιδίως τα φασόλια και τα ψάρια των λίμνών.

Την Πέμπτη 30/08/2018 στις 7.30μ.μ, στον χώρο του περιπτέρου θα προσφέρονται στους πολίτες της Θεσσαλονίκης παραδοσιακά εδέσματα της Πρέσπας ενώ θα δοθεί η δυνατότητα να ταξιδέψουν νοερά στην περιοχή μέσα από τις  μελωδίες των χάλκινων της Πρέσπας και των τοπικών παραδοσιακών χορών που θα παρουσιάσουν τα χορευτικά συγκροτήματα του «Πολιτιστικού Συλλόγου Πρεσπιωτών».

Το Σάββατο 1/9/2018 οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στις Πρέσπες όπου θα πραγματοποιηθεί η γιορτή φασολιού τσιρονιού στο Λαιμό, στο πάρκο μπροστά στο Δημαρχείο, με παραδοσιακά εδέσματα βασισμένα στα περίφημα φασόλια Πρεσπών και τα πεντανόστιμα τσιρόνια, τραγούδια και χορούς της περιοχής και βέβαια την παραδοσιακή πρεσπιώτικη φιλοξενία.

Οι δράσεις συνδιοργανώνονται από την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Ο Πελεκάνος» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρεσπιωτών στα πλαίσια του προγράμματος POLIPRESPA που συγχρηματοδοτείται από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Για περισσότερες πληροφορίες: Βασίλης Παντελίδης, τηλ. 6932422009

Δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27

13:12 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στην Αλεξάνδρεια

13:08 - Μια Μαγική Βραδιά Κάτω από την Πανσέληνο: Ο Απόηχος της Συναυλίας του Κώστα Χατζή στην Έδεσσα

18:15 -  Ώρες ευθύνης για τους βουλευτές της Πέλλας δεν αντέχει η . κόκκινη γέφυρα .