Pellanet

Τα καιρικά ρεκόρ στην Ελλάδα για το 2017, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Η θερμοκρασία των 45,9 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε στις Μοίρες Ηρακλείου στις 17 Ιουλίου 2017, υπήρξε η απόλυτη μέγιστη θερμοκρασία του περυσινού έτους, αλλά και η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από το δίκτυο του meteo.gr στα σχεδόν 13 χρόνια λειτουργίας του.

Η μετεωρολογική υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), έδωσε στη δημοσιότητα τα ρεκόρ θερμοκρασίας, βροχόπτωσης και ταχύτητας ανέμου κατά τη διάρκεια του 2017, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ.

Η απόλυτη ελάχιστη θερμοκρασία σε κατοικημένες περιοχές ήταν οι μείον 18,8 βαθμοί Κελσίου στη Φλώρινα στις 12/1/2017. Η μέγιστη ριπή ανέμου καταγράφηκε στην Παξιμάδα και ήταν 133,6 χιλιόμετρα την ώρα.

Η μέγιστη ημερήσια βροχόπτωση υπήρξε στον Πλατανιά της Κρήτης, στις 26/10/2017, φθάνοντας τα 242 χιλιοστά. Σε ετήσια βάση, η μέγιστη βροχόπτωση υπήρξε πέρυσι στη Ζαγορά Πηλίου, που δέχθηκε συνολικά 2.068 χιλιοστά βροχής, ενώ ακολούθησαν η Σέττα Ευβοίας (1.968), η Παραμυθιά Θεσπρωτίας (1.842), η Λαμπεία Ηλείας (1.841) και το Τσελέποβο Ιωαννίνων (1.834).

Η ελάχιστη ετήσια βροχόπτωση σημειώθηκε στη Μύκονο (242 χιλιοστά όλο το 2017), ενώ ακολούθησαν ο Ισθμός Κορίνθου (244 χιλιοστά), η Λίνδος της Ρόδου (2500, ο 'Αγιος Νικόλαος Κρήτης (264), η Σατνορίνη (265), η Τήνος (266) και η Ανάβυσσος Αττικής (273).

Αξιοσημείωτη υπήρξε εξάλλου η θερμοκρασία των 40,2 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε στο 'Αργος στις 13/5/2017, και η οποία αποτελεί την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ για το μήνα Μάιο, τόσο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, όσο και από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27

13:12 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στην Αλεξάνδρεια

13:08 - Μια Μαγική Βραδιά Κάτω από την Πανσέληνο: Ο Απόηχος της Συναυλίας του Κώστα Χατζή στην Έδεσσα

18:15 -  Ώρες ευθύνης για τους βουλευτές της Πέλλας δεν αντέχει η . κόκκινη γέφυρα .