Pellanet

Αλέξης Τσίπρας: «Κύριε Μητσοτάκη ξεχάστε τις Εκλογές!»

Νομοσχέδιο το οποίο θα άρει τις «κατάφωρα αντισυνταγματικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη», προανήγγειλε κατά τη δευτερολογία του, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη, ενώ απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον κάλεσε να «ξεχάσει» τις εκλογές.

«Όταν βγαίνετε στο εξωτερικό διαβεβαιώνετε τους εταίρους ότι δεν βιάζεστε για εκλογές. Θα σας πω ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε: 

«Είστε έτοιμοι να χάσετε και τέταρτη εκλογική αναμέτρηση. Το πρόβλημά σας είναι η μεγάλη αγωνία του συστήματος της διαπλοκής. Θα γίνει και ο διαγωνισμός για τις άδειες, και η εξεταστική για τα δάνεια».

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι «παίζει» εκ νέου το σενάριο της «Αριστερής παρένθεσης» για να δημιουργήσει κλίμα. «Είναι χιλιοπαιγμένο το έργο. Ωραίο το παραμύθι της παρένθεσης, αλλά ο δράκος ψόφησε. Έγινε κατοικίδιο που ούτε καν νιαουρίζει. Η κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση τετραετίας. Ξεχάστε τις εκλογές και κοιτάξτε μήπως σε τέσσερα χρόνια γίνετε ο νεότερος αρχηγός κόμματος που αποχωρεί», είπε ο κ. Τσίπρας.

Χαρακτήρισε επίσης «εξαιρετικά αμήχανη» την παρουσία του κ. Μητσοτάκη. «Ίσως επειδή σας θύμισα την υπόθεση Siemens. Αντί να μου σχολιάσετε κάτι για τα 13 ΦΕΚ που κατέθεσα, εσείς καταθέσατε στα πρακτικά ένα σκίτσο του Αρκά. Σήμερα προσπάθησα να δώσω στοιχεία και να σας καλέσω να απαντήσετε σε αυτά, εσείς πετάξατε τη μπάλα στην εξέδρα», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: 

«Δεν είπατε κουβέντα για την ταμπακιέρα, για την πρόταση για εξεταστική, για την επαναδιαπραγμάτευση με τη Siemens».

«Μας είπατε μόνο ότι σε μία κανονική χώρα το κοινοβούλιο δεν συζητά για τη Δικαιοσύνη. Στη δημοκρατία που υπάρχει η διάκριση των εξουσιών, η μία λειτουργία οφείλει να ελέγχει την άλλη. Προφανώς και συζητάμε και τη Δικαιοσύνη στο κοινοβούλιο, και παίρνουμε και αποφάσεις που την αφορούν», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε στοιχεία από έκθεση του ΟΟΣΑ και του κ. Γκουρία, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι παρουσίασε μία εικόνα διάλυσης της χώρας, που δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα.

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ένα φορολογικό νομοσχέδιο που δεν επιβαρύνει οκτώ στους δέκα πολίτες και ευνοεί εννέα στους δέκα αγρότες. «Και γι' αυτό σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος εκ νέου στον κ. Μητσοτάκη, είπε: 

«Είστε λίγο αλλεργικός στην έννοια της κοινωνικής πλειοψηφίας. Για κακή σας τύχη, στις δημοκρατίες οι πλειοψηφίες αποφασίζουν. Αποφάσισαν τρεις φορές και θα αποφασίσουν κι άλλη αν χρειαστεί».

Παράλληλα, καταλόγισε στον Πρόεδρο της Ν.Δ. ότι κρατά διαφορετική στάση εντός των συνόρων και διαφορετική στις συνόδους του ΕΛΚ. 

«Κύριε Μητσοτάκη, αν έχετε προσλάβει για λογογράφο τον κ. Ψυχάρη, μάλλον πρέπει να αλλάξετε λογογράφο», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

11:10 - Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

10:56 - ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ – «Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ»

12:02 - Από τα Γιαννιτσά στην Κρακοβία: Το 1ο Γυμνάσιο σε μια ευρωπαϊκή εμπειρία μάθησης και συνεργασίας.

12:00 - ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ) ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:56 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 114ης Επετείου της Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

11:53 - 11ος Νυχτερινός Δρόμος Νερού Έδεσσας – Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2025