Pellanet

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ μετά από απόφαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου, κεντρικού οργάνου του κόμματος, στηρίζουν τους παρακάτω Δημοτικούς και Περιφερειακούς συνδυασμούς στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές:

 

 Στην Περιφέρεια Αττικής: «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» με επικεφαλής τον Γιώργο Ιωακειμίδη.
 Στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη: «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Μαραγκάκη.
Στον Δήμο Γαλατσίου: «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών» με επικεφαλής τον Γερμανό Μελισσουργό.
Στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας: «Α.Ν.Α.Σ.Σ.Α.» (Ανανεωτική Ανεξάρτητη Συμμαχία Σπάτων Αρτέμιδας) με επικεφαλής την Άννα     Ραφτοπούλου.
 Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Αλληλεγγύη» με επικεφαλής τον νυν Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.
 Στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου: «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ-Συνεργασία Ενεργών Πολιτών» με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς.
 Στον Δήμο Καλαμαριάς: «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά» με επικεφαλής τον Άρη Τεμεκενίδη.
Στον Δήμο Βριλησσίων: «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο Κωνσταντίνο Βαφειάδη.

 

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ παρέχουν την πολιτική τους στήριξη στους οκτώ αυτούς συνδυασμούς μετά από επαφές, όπου διαπιστώθηκαν κοινές ανησυχίες, απόψεις και στοχεύσεις για τις εκάστοτε Περιφέρειες και Δήμους, γι αυτό θα συμμετέχουν και στους οκτώ σαν υποψήφιοι, μέλη των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

 

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει ανακοίνωση πολιτικής στήριξης και σε άλλους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς, με τους οποίους βρίσκονται σε επαφή μέλη και όργανα του κόμματος.
Η Πολιτική Γραμματεία των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ
Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ:
Το κόμμα των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, ιδρύθηκε το 2002 και αποτελεί την κυρίαρχη αυτόνομη δημοκρατική, «πράσινη» πολιτική οντότητα στην Ελλάδα. Eίναι το μόνο ελληνικό κόμμα μέλος του «Ευρωπαϊκού Πράσινου κόμματος» (EGP).
Ειδοποιός διαφορά του από λοιπά «παραδοσιακά» πολιτικά σχήματα, είναι ότι οι θέσεις και οι προτάσεις του, φιλτράρονται πάντα μέσα από τις αρχές της βιωσιμότητας. Το κόμμα καλύπτει δυναμικά και συνολικά το κενό της εκπροσώπησης της «πράσινης» πολιτικής στην Ελλάδα, που έως τώρα γινόταν ελλιπώς, αποσπασματικά και χωρίς συνεκτικότητα από τις κρατούσες πολιτικές δυνάμεις.

Όραμά των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ είναι να βγει η Ελλάδα από τα αδιέξοδα κάθε είδους, όπως φτώχεια, ενεργειακή ανεπάρκεια, εξάρτηση από τρίτες χώρες κλπ και να καταστεί αυτάρκης και ισχυρή μέσα από την επικράτηση των ανθρώπινων αξιών, της δημοκρατίας και της αειφορίας.

Βασικός στόχος τους είναι η ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν την καθημερινότητα των πολίτων και τους απομακρύνουν από ένα βιώσιμο και αξιοβίωτο μέλλον για όλους.

Με σύγχρονες και ολιστικές πολιτικές, με βασικά εργαλεία εφαρμογής την αλληλοενημέρωση, την αλληλεγγύη και τη συνεργατική λογικήεμπνέουνενημερώνουνκαθοδηγούν και αναλαμβάνουν δράση επιταχύνοντας την πορεία προς τη βιώσιμη ευημερία, την αναμόρφωση των οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων, την ουσιαστική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Με εκλεγμένο ευρωβουλευτή την περίοδο 2007-2012 και την περίοδο 2015-2019 με δύο βουλευτές και ενεργή συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα με θέσεις αναπληρωτή υπουργού περιβάλλοντος, μετέπειτα αναπληρωτή υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και υφυπουργού περιβάλλοντος, έχουν ήδη δείξει δείγματα πολιτικής γραφής και έργου.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Αυγούστου, 2023


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.


pellanet facebook