Pellanet

Ανοχτή επιστολή του Γρ. Ψαριανού προς τον Γ. Καμίνη για τις αναφορές του περί life style του Στ. Θεοδωράκη

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η δήλωσή του για τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεροδωράκη, ότι στηρίζεται στην εικόνα του και στο life style. «Έκανα μία προσωπική κρίση για τον Σταύρο Θεοδωράκη, σε λάθος στιγμή, την οποία κακώς έκανα και του ζητώ συγγνώμη» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας: «Όπως συνηθίζω να λέω και στην κόρη μου, από τα λάθη μαθαίνεις. «Το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει» πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, δημοσιεύτηκε ανοιχτή επιστολή που του έστειλε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός, με την οποία τον ψέγει για τις συγκεκριμένες αναφορές.

Αναλυτικά η επιστολή του Γρ. Ψαριανού:

«Να πω κατ΄ αρχάς ότι ο Γιώργος Καμίνης είναι φίλος μου, τον εκτιμώ βαθύτατα και τον έχω στηρίξει από το 2010 όταν διεκδίκησε, με επιτυχία δύο φορές, τον Δήμο Αθηναίων.

Που σημαίνει ότι δεν είμαι διατεθειμένος να μπω σε καμία αντιπαράθεση μαζί του. Ακριβώς, όμως, για αυτό τον λόγο με ενόχλησε η προσωπική κριτική που άσκησε στον Σταύρο Θεοδωράκη για επιλογές «life style». Αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι ο Σταύρος είναι από αυτούς που τον έχει στηρίξει όσο λίγοι τα χρόνια της θητείας του, θέλω να σταθώ αποκλειστικά στην ουσία της κριτικής του.

Το Ποτάμι γεννήθηκε στα χρόνια της κρίσης, τον Φεβρουάριο του 2014. Ηταν η εποχή που ένα άλλο ποτάμι, αυτό του λαϊκισμού, παρέσερνε τους πάντες και τα πάντα. Ηταν η εποχή που ελάχιστοι ήταν αυτοί που πήγαιναν κόντρα στον χείμαρρο του εύκολου λόγου, των υποσχέσεων και των απλουστεύσεων. Κι όμως. Σε εκείνο το κλίμα επέλεξε ο Θεοδωράκης να δημιουργήσει Το Ποτάμι. Και το έπραξε με βασικό σπόρο την αλήθεια, τις αλήθειες.

Σε αυτά τα περίπου τριάμισι χρόνια ζωής Το Ποτάμι θα πω πως είναι το μόνο κόμμα που δεν μπορεί να το κατηγορήσει κανείς ούτε για τα ελάχιστα ψήγματα λαϊκισμού. Είναι το μοναδικό κόμμα ή κίνημα που έχει ψηφίσει όλες τις αναγκαίες - ακόμα και επώδυνες - μεταρρυθμίσεις, που έχει στηρίξει όλες τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Είναι το μόνο κόμμα που έχει συγκρουστεί ευθέως με το πελατειακό σύστημα, το παρασιτικό κατεστημένο της χώρας, τον εθνολαϊκισμό, τις συντεχνίες, τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές, τον υπόκοσμο της δημοσιογραφίας.

Είναι κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους ο Θεοδωράκης και Το Ποτάμι ήταν συνεχώς στόχοι των... ΣΥΡΙΖΑΝΕΞΕΛ και των τρολ τους, των τσιπροκαμμένων και των λαθρόβιων μέσων που τους στηρίζουν.

Είναι το μόνο κόμμα που ξεκάθαρα στηρίζει τον διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους και υπερασπίζεται την ανάγκη δημιουργίας αποτεφρωτηρίων και χώρων λατρείας για πιστούς άλλων δογμάτων.

Είναι το κόμμα που ψήφισε όλα τα μέτρα που υπερασπίζονται τις ανθρώπινες ελευθερίες και τα δικαιώματα ομάδων που ζουν στο περιθώριο.

Είναι το κόμμα που τάσσεται υπέρ των έντιμων συμβιβασμών για να υπάρξουν συμφωνίες τόσο για το μακεδονικό ζήτημα όσο και για την επίλυση του Κυπριακού.

Είναι το κόμμα που έχει μιλήσει καθαρά για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα και ευθέως για την ανάγκη να υπάρξουν και απολύσεις στο Δημόσιο των ανθρώπων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, που προσλήφθηκαν με πλαστά πτυχία, που χρηματίζονταν κ.λπ. κ.λπ.

Είναι το κόμμα που έχει τις πιο ξεκάθαρες θέσεις για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος και την ορθολογική και αποδοτική διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
Τίποτα από τα προαναφερθέντα δεν είναι εύκολες επιλογές. Αντιθέτως έχουν πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος, το οποίο ο Σταύρος Θεοδωράκης και Το Ποτάμι δεν το λογάριασαν.

Φίλε Γιώργο, αυτές δεν είναι life style επιλογές. Είναι, απολύτως και ξεκάθαρα, πολιτικές... Με την ευχή να «συναντηθούμε» στον δεύτερο γύρο, ελπίζω να τις προσπαθήσουμε και να τις καταφέρουμε μαζί».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, πάντως δήλωσε ότι απευθύνεται και στους πολίτες που δεν βρίσκονται στα στενά όρια των κομμάτων, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι στόχος της υποψηφιότητάς του είναι η επιστροφή των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. «Χαίρομαι που η δική μου υποψηφιότητα τάραξε τα νερά και κίνησε το ενδιαφέρον του κόσμου που είχε πάρα πολλά χρόνια αδρανοποιηθεί από απογοήτευση» είπε ο κ. Καμίνης, υπογραμμίζοντας: «Κυρίως, μας ενδιαφέρει να φέρουμε πάλι στην κοίτη τους τους ανθρώπους που ήταν στην παράταξή μας και παραπλανήθηκαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Αυτούς τους ανθρώπους -όχι τα στελέχη- τους θέλουμε κοντά μας. Πιστεύω ότι αυτόν τον ρόλο μπορώ κάλλιστα να τον διαδραματίσω. Μπορώ να φέρω ανθρώπους έξω από τα στενά κομματικά πλαίσια, όπως άλλωστε το έχω κάνει και στην παράταξή μου στον δήμο».

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Καμίνης επανέλαβε ότι η προοδευτική δημοκρατική παράταξη δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός.

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 6 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια


pellanet facebook