Pellanet

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για την επιλογή Τσουβάλα στη ΓΓ. Δημόσιας

Ανάμεσα στα πρόσωπα -έκπληξη που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση ότι καταλαμβάνουν τις 28 πρώτες θέσεις γενικών γραμματέων του υπουργείων δύο ήταν αυτά που ξεχώρισαν περισσότερο: Ο τέως αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ως νέος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, και ο Γιώργος Μαυρωτάς που ανέλαβε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που παραιτήθηκε από την αντιπροεδρία του Ποταμιού αλλά διευκρίνισε ότι παραμένει στο κόμμα. Ήταν όμως η τοποθέτηση του κ. Τσουβάλα που προκάλεσε αίσθηση και σχολιάστηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

ΣΥΡΙΖΑ

«Ο νέος υπουργός ΠΡΟΠΟ στη πρώτη του ομιλία στη παραλαβή του υπουργείου αναφώνησε: «Πότε πια Μάτι. Θα έχουμε ηγεσία στα δύσκολα». Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο κ. Μητσοτάκης έβαλε Γ.Γ. του υπουργείου την αποπεμφθείσα ηγεσία της ΕΛΑΣ που διαχειρίστηκε την τραγωδία στο Μάτι», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ίδια ηγεσία την οποία η ΝΔ τότε υποκριτικά καλούσε την κυβέρνηση να αποπέμψει και σήμερα έσπευσε να επικροτήσει. Τελικά για να τελειώνουμε ας παραδεχθούν ότι το μόνο που τους ενδιέφερε είναι η μικροπολιτική τυμβωρυχία και η στοχοποίηση της Ρ. Δούρου» προσθέτει η Κουμουνδούρου.

ΚΙΝΑΛ

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ επέστρεψε σήμερα πανηγυρικά στο παρελθόν της, διορίζοντας με κομματικά κριτήρια Γενικούς Γραμματείς στα Υπουργεία. Οι διακηρύξεις περί αξιοκρατίας και περί διαφάνειας, πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων. Αντί να αντιμετωπίσει τις καταστρατηγήσεις του Ν. 4369/2016 (που προβλέπει επιλογή των Γραμματέων με δημόσιες προκηρύξεις και κριτήρια) από τον Σύριζα με τις γνωστές φωτογραφικές διατάξεις, η ΝΔ προτιμά τον καθολικό διορισμό χωρίς προσχήματα» αναφέρει από πλευράς του το Κίνημα Αλλαγής.

«Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην θέση του για επιλογή Γενικών Γραμματέων με δημόσια προκήρυξη και διαφάνεια, ως μεγάλο βήμα αποκομματικοποίησης του Κράτους» τονίζεται, και προστίθεται:

«Υ.Γ. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η τοποθέτηση ως  Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης του κ. Τσουβάλα, ο οποίος καθαιρέθηκε από Αρχηγός της ΕΛΑΣ από τον κ. Τσίπρα, επειδή του αποδόθηκαν ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι».

skai.gr

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουλίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους