Pellanet

Διάβημα της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τις πυρκαγιές σήμερα Πέμπτη, 24/8/2023 ώρα 13.00 το μεσημέρι- Δηλώσεις για τις πυρκαγιές και το συνεχιζόμενο έγκλημα

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου θα πραγματοποιήσει σήμερα  Πέμπτη 24/8/2023 και ώρα 13.00 διάβημα προς την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το ζήτημα των πυρκαγιών που κατακαίνε και πάλι ολόκληρη τη χώρα και των συνδεδεμένων με αυτές ποινικών ευθυνών κυβερνητικών, πολιτικών και υπηρεσιακών προσώπων, τα οποία ενέχονται, δια των πράξεων και των παραλείψεών τους, στα κακουργήματα που διαπράττονται σε βάρος της χώρας, των πολιτών, των ανθρώπων που αφαιρείται η ζωή τους, των ζώων, του φυσικού περιβάλλοντος, των δασών, των δρυμών, των σπιτιών, των περιουσιών.

Μετά το διάβημα θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Παρακαλούμε για την κάλυψη.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εάν συνεχιστεί το έγκλημα, εάν συνεχιστεί η κοροϊδία, εάν δεν τιμωρηθεί το έγκλημα, το επόμενο μήνυμα εκκένωσης θα είναι "εκκενώστε την Αθήνα.»

Χθες το απόγευμα, η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις της από το περιστύλιο της Βουλής για τις πυρκαγιές , το συνεχιζόμενο έγκλημα, την κυβερνητική-πολιτική κοροϊδία και το διάβημα που θα πραγματοποιήσει σήμερα στην Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, τόνισε:

«Οι πυρκαγιές που καταστρέφουν για άλλη μια φορά ολόκληρη τη χώρα είναι το αποτέλεσμα ενός συνεχιζόμενου και επαναλαμβανόμενου εγκλήματος σε βάρος της χώρας, σε βάρος των ανθρώπων, σε βάρος ανυπεράσπιστων ζωών, σε βάρος των δασών, σε βάρος των δρυμών, σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, σε βάρος του εθνικού μας πλούτου. Συντελείται ένα συνεχιζόμενο και επαναλαμβανόμενο έγκλημα σε βάρος της ζωής, της ύπαρξης μας.

Χάθηκαν κι άλλες ανθρώπινες ζωές, κι άλλες αθώες ψυχές, κι άλλα ζώα, κι άλλα στρέμματα δάσους. Χάθηκε κι άλλο κομμάτι της ύπαρξής μας. Και, συντελείται ταυτόχρονα μια συνεχιζόμενη και επαναλαμβανόμενη κοροϊδία σε βάρος της κοινωνίας, σε βάρος των πολιτών, που ανυπεράσπιστοι και ανήμποροι ζητούν προστασία από μία Κυβέρνηση η οποία άπρακτη παρακολουθεί, κοροϊδεύει και εκκενώνει.

Εάν συνεχιστεί το έγκλημα, εάν συνεχιστεί η κοροϊδία, εάν δεν τιμωρηθεί το έγκλημα, το επόμενο μήνυμα εκκένωσης θα είναι "εκκενώστε την Αθήνα.

Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση και στοιχείο Δημοκρατίας, και μια Κυβέρνηση η οποία έταξε ασφάλεια αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να έχει κατατρομοκρατήσει την κοινωνία και τους πολίτες που αισθάνονται ανασφαλείς ακόμα και στα μεγάλα αστικά κέντρα, γιατί βλέπουν Νοσοκομεία να εκκενώνονται, σπίτια να καίγονται, το ρεύμα να κόβεται και άνθρωποι πανικόβλητοι να αφήνουν τις εστίες τους σε καιρό Ειρήνης σαν να βρισκόμασταν σε καιρό πολέμου. Είναι η πεποίθησή μου και είναι η θέση της Πλεύσης Ελευθερίας ότι πρέπει να αποδοθούν επιτέλους ποινικές ευθύνες για το συνεχιζόμενο και επαναλαμβανόμενο έγκλημα.

Θα πραγματοποιήσω διάβημα προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών κυβερνητικών-πολιτικών-υπηρεσιακών προσώπων, όπως κάνω εδώ και πέντε χρόνια, από την τραγωδία στο Μάτι ζητώντας με συνέπεια, όσο η Πλεύση Ελευθερίας ήταν έξω από τη Βουλή και συνεχίζοντας τώρα, που βρισκόμαστε μέσα στη Βουλή, να υπάρξει λογοδοσία και τιμωρία, να υπάρξει Δικαιοσύνη.

Θα συναντηθώ με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και θα μιλήσουμε όπως αρμόζει, για να σταματήσει το έγκλημα. Γιατί το να σταματήσει το έγκλημα δεν είναι ζήτημα συζητήσεων αλλά πράξεων.»

Στο σύνδεσμο που ακλουθεί οι χθεσινές δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου από το Περιστύλιο της Βουλής : https://fb.watch/

 

Δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου, 2023


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:34 - 4ο Περιβαλλοντικό & Αθλητικό Φεστιβάλ «ΑΓΑΠΩ ΛΟΥΔΙΑ» – Μη λείψει κανείς!

12:30 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στους παραγωγούς που επλήγησαν από τις χαλαζοπτώσεις και βροχοπτώσεις σε κοινότητες της Αλμωπίας

12:26 - Η βιβλιοθήκη του 2ου Γυμνασίου Έδεσσας φιλοξένησε τον ποιητή Θοδωρή Σαρηγκιόλη

12:22 - Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Νάξο

12:19 - Μήνυμα του Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη σε μαθητές και γονείς για τις πανελλαδικές εξετάσεις

12:17 - Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ της απόφασης Αυγενάκη για το πρόγραμμα ενίσχυσης των παρακάρλιων περιοχών, ύψους 43 εκατ. ευρώ

12:14 - Επίσκεψη της Υφυπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου Σοφίας Βούλτεψη στον Δήμαρχο Πέλλας

07:23 - Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης την Τετάρτη 29 Μαΐου στον Άγιο Σπυρίδωνα (περιοχή Αγίου Γεωργίου)

15:02 - Ενημέρωση προς τους Δημότες- Προτροπή μη χρήσης της γέφυρας του Πλατανότοπου μέχρι νεότερης ανακοίνωσης

15:00 - ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ