Pellanet

Εκλογικός νόμος: Το Μαξίμου πιέζει ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι μέχρι το παρά πέντε για να γλιτώσει το ναυάγιο

Σε ναυάγιο κατέληξαν οι προσπάθειες της κυβέρνησης να τεθεί σε ισχύ ο νόμος για την απλή αναλογική από την αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Μετά την τοποθέτηση της Χρυσής Αυγής ότι δεν θα ψηφίσει, μπήκε ταφόπλακα στους «200» με το Μαξίμου βέβαια να ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν μπήκε καν στη διαδικασία να συνυπολογίσει αυτές τις ψήφους, παρά απευθύνεται ακόμα και τώρα στις δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

Η τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία πάντως κορυφώνεται τα μεσάνυχτα. Το ενδεχόμενο να υπάρξουν εκπλήξεις, ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα θεωρείται αδύνατο. Κι αυτό, γιατί από’ κει που το Μαξίμου έψαχνε 2-3 βουλευτές για τους «200», τώρα είναι το λιγότερο ουτοπικό να βρει 21 για να πετύχει το στόχο του.

Ύστατη προσπάθεια και πίεση σε ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι
Οι τόνοι στην Ολομέλεια πρόκειται να ανέβουν. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο οποίος και θα «καρφώσει» ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ για τη στάση τους, αφού όπως λένε από την κυβέρνηση διάλεξαν να «γίνουν ουρά της ΝΔ».

Ενδεικτικό πάντως του κλίματος στην κυβέρνηση αποτελεί το γεγονός ότι καταβάλουν προσπάθειες να γυρίσουν το παιχνίδι, έστω και στο παρά πέντε.

"Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, έχουν την δυνατότητα να αποφασίσουν αν θα ανοίξουν τον δρόμο για κυβερνήσεις προοδευτικής συνεργασίας, ή αν θα επιλέξουν να γίνουν ουρά της ΝΔ, κόβοντας οριστικά τις γέφυρες με τον προοδευτικό κόσμο – ακόμα και με την δική τους εκλογική βάση", τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως "το δίλημμα αφορά πλέον το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Έχουν ακόμα 24 ώρες να σκεφτούν τι τελικά θα επιλέξουν. Αν θα συμβάλλουν στο να γυρίσει σελίδα ο τόπος, ή αν θα συρθούν πίσω από την ΝΔ, διακυβεύοντας ακόμα και την πολιτική τους ύπαρξη".

 

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

14:20 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές και τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

21:42 - Συνέντευξη με τον Ηλία Πανίδη, στον PellaFm 103,3

11:30 - Συνέντευξη Ευρωβουλευτή, Ν. Φαραντούρη στον PellaFm 103,3

12:02 - Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, Σταύρο Αναγνωστόπουλο στον Pellafm 103,3

16:08 - Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

15:55 - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

15:51 - Έδεσσα: Ορεινό Σκηνικό Δροσιάς, Καλοκαίρι 2026

17:16 - Συνέντευξη με τον περιφερειακό Σύμβουλο, και υποψήφιο με την -Ελληνική Λύση- Δήμο Κυριλίδη στον PellaFm 103,3