Pellanet

Ευ. Βενιζέλος: «Δεν υπάρχει εθνική στρατηγική για την Τουρκία»

«Προέχει βεβαίως η άμεση επιστροφή των δύο παιδιών μας στην Ελλάδα. Η Τουρκία έδωσε σε ένα συνηθισμένο συνοριακό ζήτημα, από αυτά που επιλύονται σε επίπεδο διοικητών μονάδων, διαστάσεις απολύτως ασυμβίβαστες με την ιδιότητα των δύο χωρών ως μελών του ΝΑΤΟ, αλλά και με τη συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας ως προς το μεταναστευτικό». Σε αυτήν την επισήμανση προχώρησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωση του για τη σύλληψη και φυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία.

Σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή από την Άγκυρα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι πληθαίνουν οι προκλήσεις και οι εντάσεις μετά από περίπου μία δεκαπενταετία χωρίς θερμό επεισόδιο. «Η τουρκική στάση απέναντι στην Ευρώπη και τη Δύση γενικότερα είναι προφανές ότι έχει μεταβληθεί», τόνισε και συμπλήρωσε ότι η ρητορική επανάληψη αυτονόητων γενικών αρχών ή διακηρύξεων δεν συνιστά στρατηγική. «Η εμπειρία των τελευταίων 44 ετών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει δείξει ότι όταν η διαχείριση συγκυριακών κρίσεων δεν εντάσσεται σε μία σαφή στρατηγική, δημιουργούνται καταστάσεις που υποκαθιστούν την εθνική στρατηγική», υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

 «Η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία είναι διεθνώς γνωστό ποια είναι. Το πρόβλημα είναι ότι η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ νομίζουν πολλοί ότι είναι βαθιά επικίνδυνη μόνο στο πεδίο της οικονομίας, είναι το ίδιο στο κρίσιμο πεδίο των θεσμών και της εθνικής στρατηγικής ασφάλειας», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.
Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 7 Μαρτίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:31 - 1η θέση σε διαγωνισμό της YMEF κατέκτησε μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Πέλλας

12:33 - Για Απόκριες και Κούλουμα η πυξίδα δείχνει και φέτος Σκύδρα

11:22 - ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

12:35 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΗΣ

19:44 - Απάτη: Στην Πέλλα οι νεκροί ποτίζουν χωράφια!

19:42 - Στη δεξίωση για το νέο έτος του Επιμελητηρίου Πέλλας ο Λάκης Βασιλειάδης

19:39 - Εδεσσαϊκό Καρναβάλι-Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025 – Επίσημη Έναρξη Καρναβαλιού –

19:36 - Ισχυρό μήνυμα στήριξης του Έβρου και συνολικά της Θράκης από τον ΥπΑΑΤ, Κώστα Τσιάρα – Τα μέτρα που ανακοίνωσε σε σύσκεψη με παραγωγούς στην Αλεξανδρούπολη

19:35 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

19:33 - Στην ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης