Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να αναδείξει και να διατηρήσει στην δική της ατζέντα τα θέματα ασφάλειας των πολιτών.
Μια καλή ευκαιρία της έδωσε απλόχερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτσης που ξάφνιασε τους πάντες όταν είπε ότι δεν θυμάται τα τελευταία 30 χρόνια να έχει σκοτωθεί κανείς από βόμβα μολότοφ.
Ο συνδυασμός αυτών των δύο θεμάτων αλλά και οι προτάσεις που έχει καταθέσει για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα το υπ. Δικαιοσύνης με τις οποίες μειώνονται ποινές σε σοβαρά αδικήματα και εγκλήματα, μετατρέποντας σε πλημμελήματα, έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ δυναμίτη προκαλώντας «πόλεμο» σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση ενόψει των εκλογών.
Στις προτάσεις αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, «η αντιμετώπιση του ζητήματος της αύξησης του απειλούμενου πλαισίου ποινής για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, το ζήτημα της ευρύτερης οριοθέτησης της έννοιας της απειλής στο έγκλημα του βιασμού σε σχέση με την προτεινόμενη από τις επιτροπές, η ανάγκη επανεξέτασης του καθορισμού ορισμένων εγκλημάτων ως πλημμελημάτων και η εισαγωγή στο σχέδιο κρίσιμων αντιρατσιστικών διατάξεων που είχε εισηγηθεί και ψηφίσει η Κυβέρνηση».
Επιχείρηση τόνωσης των βουλευτών
Παράλληλα, με την ομιλία του ο πρωθυπουργός στους βουλευτές του κόμματός του, θέλησε να τους τονώσει το ηθικό και να αναδείξει τα ηθικά πλεονεκτήματα που κατά τον ίδιον δεν έχει απολέσει το κόμμα του, και για αυτό μίλησε για σκελετούς στα ντουλάπια της Ν.Δ συσχετίζοντας απευθείας με υποθέσεις διαφθοράς και σκανδάλων. Ταυτόχρονα αμφισβήτησε ευθέως τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν πρώτον τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι αυτές πραγματοποιούνται από πολιτικούς του φίλους και φιλικά μέσα ενημέρωσης και δεν παραδέχθηκε ότι υστερεί πολιτικά από τη Ν.Δ .
Ωστόσο, το γεγονός ότι επέμεινε πως οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο και όχι τον Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές, δείχνει καθαρά ότι θέλει να κερδίσει χρόνο για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα σε βάρος του.
Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να κερδίσει πόντους από την αντιπαράθεση για τα θέματα ασφάλειας των πολιτών και για αυτό το λόγο στηλιτεύει άγρια τις δηλώσεις του βουλευτή κ. Γιώργου Κυρίτση ενώ σε ότι αφορά τις προτάσεις για μετατροπή κακουργημάτων σε πλημμέλημα όπως παράδειγμα η κατοχή και η παρασκευή μολότοφ από κάθε είδους αντιεξουσιαστών και μπαχαλάκιδων, έχει δημιουργήσει ένταση με τους συνδικαλιστές της αστυνομίας να αντιδρούν, τους κατοίκους των περιοχών του κέντρου της Αθήνας που γίνονται καθημερινά αποδέκτες παρόμοιων ενεργειών να μην πιστεύουν σε αυτές τις προτάσεις που ακούνε αλλά και τα θύματα που κάηκαν στην Μαρφίν το 2012 από τις βόμβες μολότοφ να ζητούν δικαίωση οι συγγενείς τους αλλά δυστυχώς ακόμη οι υπεύθυνοι να βρίσκονται ατιμώρητοι.
Tweet από τα παλιά
Μέσα σε όλη αυτή την πνιγηρή ατμόσφαιρα, προστίθεται και η αντιπαράθεση που προκάλεσε παλιότερη αναφορά της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωβουλή Μυρσίνης Λοϊζου που είχε γράψει στο διαδίκτυο πριν μερικά χρόνια ότι «τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγνώμη ηλίθιε Πανούση» τώρα μιλά για ατόπημα ζητώντας mea culpa.
«Λυπάμαι που η πολιτική αντιπαράθεση για τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας από ένα ζήτημα μικροπολιτικής.
Σε κάθε περίπτωση, η ψευδαίσθηση της προφορικότητας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με οδήγησε πριν αρκετά χρόνια σε ένα γλωσσικό ατόπημα στο Twitter.
Φαίνεται ότι ενώ κάποιοι ήταν εξαιρετικά πρόθυμοι να συγκρατήσουν το λάθος μου, απέφυγαν αντίστοιχα να συγκρατήσουν την δημόσια συγγνώμη που είχα εκφράσει ήδη από τότε.
Ας ελπίσουμε ότι ο προεκλογικός διάλογος από εδώ και πέρα θα κινηθεί σε επίπεδο Αρχών και πολιτικών για το μέλλον της χώρας μου μέσα σε μια πιο κοινωνική Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων» έγραψε σε μια προσπάθεια να κλείσει το θέμα που έχει δημιουργηθεί .
Πόλωση μέχρι τις εκλογές
Όλα αυτά δημιουργούν την πεποίθηση ότι η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ θα είναι σκληρή και τα στελέχη των δύο κομμάτων θα αντιπαρατεθούν μέχρι τελικής πολιτικής πτώσεως ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει και συζητήσεις στη ΝΔ, η αναφορά του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Άδωνι Γεωργιάδη που χαμηλώνει αισθητά τον πήχη της διαφοράς στις εκλογές μεταξύ του κόμματός του και του ΣΥΡΙΖΑ από το 3,5%. βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίρνουν αποστάσεις όπως παράδειγμα ο κ. Γ. Κουμουτσάκος που είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι όλοι ακούμε και συμπαρατασσόμαστε στις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη και πάμε για μεγάλη στρατηγική νίκη της ΝΔ κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο δρόμος επομένως μέχρι τις εκλογές πολύ περισσότερο δε, αν αυτές διεξαχθούν τον Οκτώβριο και όχι τον Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές, θα είναι δρόμος κακοτράχαλος που θα διχάσει από την πόλωση την κοινωνία με τα κόμματα να αλληλοκατηγορούνται προκαλώντας πεδίο σφοδρής σύγκρουσης θυμίζοντας τις σκληρές εποχές Παπανδρέου-Μητσοτάκη που κατέληξε στα ειδικά Δικαστήρια.