Pellanet

Γερμανικά ΜΜΕ: Αθήνα και δανειστές σε διαπραγματευτικό στρες -Επιστρέφει το φάντασμα του Grexit

Οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών, αλλά και οι βίαιες διαδηλώσεις αγροτών στην Αθήνα απασχολούν τις σελίδες του γερμανικού Τύπου.

Η Ελλάδα ελπίζει σε βοήθεια δισεκατομμυρίων από τους δανειστές, όμως εκείνοι ζητούν μέτρα λιτότητας ως αντάλλαγμα, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung με αφορμή τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις».

Και η εφημερίδα της Φρανκφούρτης προσθέτει: «Σύμφωνα με έλληνα υψηλόβαθμο αξιωματούχο υπάρχουν ακόμα ανοιχτά τέσσερα ή πέντε ζητήματα, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε θα υπάρξει πιθανότατα συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement). Οι διεθνείς δανειστές ζητούν επιπλέον μέτρα λιτότητας ύψους 3,6 δις ευρώ, ανάμεσα στα οποία μείωση του αφορολόγητου στις 6.000 ευρώ, μειώσεις στις συντάξεις, αλλά και ριζικές αλλαγές στο εργατικό δίκαιο.  Την ίδια στιγμή η ελληνική πλευρά ζητά μέτρα για την τόνωση της οικονομίας, όπως η μείωση του ΦΠΑ στον τουριστικό κλάδο.

Για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα θα ενημερωθεί σήμερα Πέμπτη η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup».

Στις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα αναφέρεται και η Neue Zürcher Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Αθήνα και δανειστές σε διαπραγματευτικό στρες». H ελβετική εφημερίδα παρατηρεί: «Εδώ και επτά χρόνια η Ελλάδα εξαρτάται τη οικονομική ενίσχυση των διεθνών δανειστών. Και αυτό το καλοκαίρι η χώρα χρειάζεται μια ακόμα δόση από το πακέτο στήριξης για να αποπληρώσει χρέη που ξεπερνούν τα 7 δις ευρώ. Επειδή όμως η Ελλάδα δυσκολεύεται, επιστρέφει και πάλι το φάντασμα της χρεοκοπίας και της εξόδου από την ευρωζώνη».

Spiegel: «Αγρότες από την Κρήτη διαδηλώνουν κατά της λιτότητας»

Tην ώρα που η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές νέα μέτρα λιτότητας, τα οποία πλήττουν και αγρότες από την Κρήτη, ορισμένοι από αυτούς διαμαρτύρονται βίαια στην Αθήνα, σημειώνει το Spiegel Online σε άρθρο που επιγράφεται «Αγρότες από την Κρήτη διαδηλώνουν κατά της λιτότητας».

Και το γερμανικό περιοδικό συνεχίζει: «Μπροστά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι αγρότες επιτέθηκαν με γκλίτσες στους αστυνομικούς προκαλώντας ζημιές σε αστυνομικά οχήματα, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν πέτρες στις τζαμαρίες του υπουργείου. Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με δακρυγόνα και γκλομπ.

Αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας αποκλείστηκαν λόγω της κινητοποίησης. Ένας από τους αγρότες δήλωσε: «Θα πάρουν πίσω όλα τα μέτρα. Θα φροντίσουμε εμείς γι αυτό». Από τις αρχές του 2017 η κυβέρνηση αύξησε τη φορολογία και τις εισφορές των αγροτών στα συνταξιοδοτικά ταμεία», καταλήγει το διαδικτυακό Spiegel.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 9 Μαρτίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!