Pellanet

Η Επιτροπή Θεσμών αποφάσισε να ζητήσει και να εξετάσει το πόρισμα για ΑΕΠΙ

Η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής αποφάσισε, ομόφωνα, να ζητήσει και να εξετάσει το πόρισμα για την Ανώνυμη Εταιρία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ).

Το πόρισμα το οποίο η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου έχει αποστείλει στον εισαγγελέα προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για ατασθαλίες στα οικονομικά της εταιρίας.

Τόσο η πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου όσα και τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών συμφώνησαν ότι πρέπει να έχουν γνώση του πορίσματος, ενόψει και της κατάθεσης νομοσχεδίου από το υπουργείου Πολιτισμού που αφορά τα πνευματικά δικαιώματα, ένα κρίσιμο και πολύ σοβαρό θέμα, τόσο για τους δημιουργούς όσο και για τους χρήστες, όπως τόνισαν.

Σημειώνεται ότι στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών που έκαναν τον διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά της ΑΕΠΙ, αναφέρονται σκάνδαλα εκατομμυρίων που είχαν στηθεί σε βάρος των δημιουργών αλλά και των χρηστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους

12:51 - Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας