Pellanet

«Η Ιστορία θα χρεώσει ανεξίτηλα όσους νομιμοποιούν την εκχώρηση της Μακεδονικής μας Κληρονομιάς!

«Η Ιστορία θα χρεώσει ανεξίτηλα όσους νομιμοποιούν την εκχώρηση της Μακεδονικής μας Κληρονομιάς!

 

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για πρακτικές πολιτικά και εθνικά απαράδεκτες, αλλά και βαθύτατα αντιδημοκρατικές, άσκησε ο Γιώργος Καρασμάνης στην Ολομέλεια της Βουλής, στην τελική  συζήτηση για την επονείδιστη Συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ.

Ο πρώην Υπουργός, έκανε λόγο για υποχωρητικότητα που καμιά Ελληνική Κυβέρνηση δεν είχε επιδείξει στο παρελθόν, και για μια πολιτική του τύπου ¨αποφασίζουμε και πράττουμε¨, για να συρθεί η χώρα μας να προχωρήσει σε μια συμφωνία χωρίς την απαιτούμενη λαϊκή και κοινοβουλευτική συναίνεση που, αντί να θωρακίσει απεμπολεί τα εθνικά μας συμφέροντα.

Επικεντρώνοντας στα πιο κραυγαλέα από τα ¨γκρίζα¨ άρθρα της συμφωνίας, αποδόμησε όλους τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς και κατέδειξε ότι, αντιθέτως, ουσιαστικά χαρίζουμε στο γειτονικό σλαβικό κρατίδιο ¨μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα¨, και καθιστούμε του σκοπιανούς περίπου… συγκληρονόμους της αρχαίας ελληνικής μακεδονικής κληρονομιάς!

Προειδοποίησε για ακόμη μια φορά ότι με την ψήφιση της συμφωνίας, η οποία θα μας δεσμεύει διεθνώς, τελεσίδικα και αμετάκλητα, παραιτούμαστε οριστικά από όλες τις εθνικές ¨κόκκινες γραμμές¨, υποθάλπουμε τον ανιστόρητο και επεκτατικό αλυτρωτισμό των γειτόνων μας,  και υποκύπτουμε στη θρασύτατη απαίτησή τους να αρνηθούμε – εμείς! - τις μνήμες μας, τα βιβλία μας, τους μακεδονομάχους μας!

Κατήγγειλε την άθλια ¨επιχείρηση¨ να χαρακτηρίζονται ως… ¨ακραίοι εθνικιστές και κατευθυνόμενοι φασίστες¨, τα πλήθη του λαού που – παρά τις ύποπτες και βίαιες προβοκάτσιες – διαδηλώνουν ειρηνικά ενάντια στην εθνικά επιζήμια συμφωνία, και κατέληξε ότι, η Ιστορία θα καταγράψει ανεξίτηλα και θα χρεώσει αμείλικτα τις ευθύνες όσων με το δικό τους «ναι» προσυπογράψουν και νομιμοποιήσουν αυτές τις απαράδεκτες και εθνικά ταπεινωτικές δεσμεύσεις!

Ακολουθεί το video

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!