Pellanet

Κύπρος: Aνησυχία για τον πυρηνικό αντιδραστήρα 64 χλμ από τις ακτές

«Ανησυχητική εξέλιξη» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, τη μελλοντική λειτουργία του πυρηνικού αντιδραστήρα στο Ακουγιού, κοντά στη Μερσίνα, που βρίσκεται απόσταση μόλις 64 χιλιομέτρων από τις βόρειες ακτές της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κ. Προδρόμου εξέφρασε ανησυχία από τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην περιοχή. Είπε ότι, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει σε τριμερείς συναντήσεις, διαμορφώνοντας το πλαίσιο για ειρηνική συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή, η Τουρκία προχωρεί σε κινήσεις στη Συρία και αλλού, που προκαλούν μεγάλα ερωτηματικά στον δυτικό κόσμο. Ο εκπρόσωπος διατύπωσε την ελπίδα ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, θα επιτρέψει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού, ώστε να καταστεί εφικτό σε κατοπινό στάδιο να συγκληθεί μια Διεθνής Διάσκεψη για την Κύπρο, η οποία «θα πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένη».

Αναφερόμενος στο επικείμενο δείπνο του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακκιντζί, ο κ. Προδρόμου εξέφρασε την ελπίδα ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα αλλάξει νοοτροπία και θα σταματήσει να θέτει παρελκυστικές προτάσεις, είτε για αλλαγή της διαδικασίας, είτε προτάσσοντας την ανάγκη για συζήτηση άλλων ζητημάτων, όπως το θέμα του φυσικού αερίου. Επανέλαβε ότι η συνάντηση των δύο ηγετών, στις 16 Απριλίου, θα είναι αναγνωριστική, χωρίς ημερήσια διάταξη και θα πραγματοποιηθεί για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει περιθώριο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Προδρόμου, πριν πραγματοποιηθεί αυτή η κοινωνική συνάντηση, ο κ. Αναστασιάδης θα διαβουλευθεί με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Πηγη:dikaiologitika.gr

Δημοσιεύτηκε στις 4 Απριλίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:38 - Επίσκεψη του τμήματος Μηχανικών του 1ου ΕΠΑΛ στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Γιαννιτσών

11:42 - Στο 3ο Φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης «Δυναμικές και ανθεκτικές καλλιέργειες το κλειδί για την Περιφερειακή Ανάπτυξη»

11:38 -   Ο  ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

11:35 - Καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν

11:32 - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ-Κοπή πίτας

18:17 - ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

14:44 - Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών

13:42 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Δεν θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή απορριμμάτων την 28η Φεβρουαρίου – Κανονικά η αποκομιδή την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου

13:12 - Σε εκδήλωση για την ενεργειακή αναβάθμιση που οδηγεί στην πράσινη μετάβαση ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Κ. Κεχαγιαδάκης

12:16 - Κατάθεση μήνυσης κατά αγνώστων από το Δήμαρχο Έδεσσας