Pellanet

ΜΙΜΗΣ ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Mίμης Γαϊτανίδης πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πέλλας

Γράφει η Ελισάβετ Σίσκου

Ο Μίμης Γαϊτανίδης, σε συνέντευξη που έδωσε στην Πέλλα τηλεόραση, ανέλυσε το παρελθόν του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να φτάσει στο σήμερα. Έτσι λοιπόν, μεταξύ άλλων, ανέφερε, « μετά την πτώση της χούντας πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΚ.

Το  πρώτο ερώτημα ήταν, εάν πρέπει να δώσουμε τη μάχη σε ένα αστικό περιβάλλον. Η δεύτερη σκέψη και πρόταση ήταν, να μην κατέβουμε στο πολιτικό στίβο αλλά να δώσουμε τη μάχη έξω από τη χώρα και μέσα στη χώρα, για μετατροπή και μεταφορά της εξουσίας από τη δικτατορία στη δεξιά πολιτική. Μετά επικράτησε η λογική να κατέβουμε στο πολιτικό στίβο και να δώσουμε τη μάχη. Μόνοι μας ήταν δύσκολο να διεκδικήσουμε την ψήφο του λαού και την εμπιστοσύνη του, και εδώ έμπαινε το ερώτημα, με ποιους θα μπορούσαμε να το κάνουμε.

Η πρώτη συζήτηση ήταν να μη συνεργαστούμε με την ένωση κεντρώων.  Η δεύτερη σκέψη και πρόταση ήταν η Δημοκρατική άμυνα ,  Σάκης Καραγιώργος, Νίκος Κωνσταντόπουλος και η παρέα.  Επίσης, η ομάδα που θα συνεργαζόμασταν ήταν οι Τροτσκιστές.

Γίνανε πολλές συσκέψεις σε κορυφαίο επίπεδο και καταλήξαμε στη συνεργασία με τη Δημοκρατική Άμυνα και τους Τροτσκιστές.

Αποφασίστηκε να φτιάξουμε ομάδες, σε συμμετοχή ανάλογα με τη δύναμη. Έτσι φτιάξαμε  περιφερειακές ομάδες, κεντρική επιτροπή, και το εκτελεστικό γραφείο.  Το ΠΑΚ εκπροσωπείτο με το 45% , στην πορεία διαπιστώσαμε ότι αυτό το σχήμα δεν περπατούσε,  έτσι ήρθε η μεγάλη διάσπαση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., το 1974.  Η μεγάλη πλειοψηφία  της κεντρικής επιτροπής, ανάμεσά τους και εγώ, ενταχθήκαμε και πήγαμε με τον Ανδρέα Παπανδρέου και ανασυγκροτήσαμε την παράταξη από την αρχή.

Στα πρόσφατα γεγονότα,  ο Ελληνικός Λαός του έδωσε 42%,  όμως δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας  και φτάσαμε στο Καστελόριζο για να πει ότι χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία.

Βλέπουμε το Γιώργο να θέλει να δώσει την εξουσία σε άλλους, για να αποφύγει το τεράστιο πρόβλημα που είχε η χώρα, λίγο πριν ξεκινήσουν τα δύσκολα,  την εποχή εκείνη.

Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξουμε σε μια επιλογή που δεν την έκανε ο λαός, ούτε τα κόμματα, αλλά η Ε.Ε.. Η τρόικα έκανε πρωθυπουργό τον Παπαδήμο που ήταν άνθρωπος δικός τους, αντιπρόεδρος της  Ευρωπαϊκής  τράπεζας, μας επέβαλε σκληρά μέτρα με τα δύο πρώτα μνημόνια.

Εγώ στήριξα τη Φώφη Γεννηματά,   αλλά δεν μπορεί να ηγηθεί σε ένα ευρύτερο χώρο, λέει πράγματα που δε γίνονται. Πρέπει να αναγνωρίσει τις δικές της αδυναμίες, δεν μπορεί να παρακαλάει ένα κόμμα. Ο Σταύρος  Θεοδωράκης έχει γαλουχηθεί με τα διαπλεκόμενα  Μ.Μ.Ε., στη συνεργασία πρέπει να υπάρχει συνέπεια. Ο Θεοδωράκης δεν μπορεί να διαχειριστεί το τεράστιο οικονομικό

πρόβλημα.

Πώς να αναπτυχθεί η χώρα αφού οι καλύτεροι επιστήμονες έχουν φύγει στο εξωτερικό και τα κόμματα δε δείχνουν ενδιαφέρον σχετικά με αυτό.

Το ερώτημα είναι, ο χώρος της σοσιαλοδημοκρατίας μπορεί να αποτελέσει  έναν εναλλακτικό πόλο  ανάμεσα στην αριστερά του Τσίπρα και τη συντηρητική δεξιά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Το 3,5%  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  δεν είναι όλο μέσα στην κυβέρνηση, υπάρχουν στελέχη από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ο Βενιζέλος δεν πιστεύει στις αρχές της σοσιαλοδημοκρατίας, δεν έχει σχέση με τα προβλήματα του λαού. Έκανε το PSI,  την αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων, άδειασαν τα ταμεία  κατά 80%, καθώς,  και τα εθνικά ομόλογα  της φτωχολογιάς, έτσι έχουμε τις .μειώσεις των συντάξεων.

Η σοσιαλδημοκρατία είναι το αρχαιότερο κόμμα στην Ευρώπη, πριν από τον Μαρξ. Είναι τάση προοδευτική και αφορά το κοινωνικό κράτος, στην πορεία όμως δεν μπόρεσε να εφαρμόσει πράγματα και να κάνει άνοιγμα προς την ιδιωτική πρωτοβουλία για να κρατηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ούτε ο Γιώργος ,ούτε ο Βενιζέλος, ούτε η Φώφη  ανταποκρίνονται.

Γνωριζόμαστε με το Σημίτη από το 1965. Ο ηγέτης δε διορίζεται αλλά με τις θέσεις και τις απόψεις και την μαχητικότητα που θα δώσει θα γίνει ηγέτης του λαού.

Το 1907 η επανάσταση του Λένιν έκανε αιματοκύλισμα 7.500 θυμάτων και το 1917 πέτυχε.

Εδώ είχαμε ηγέτες, τον Κώστα Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου,  τον Χαρίλαο Φλωράκη. Δεν υπάρχει σήμερα ηγέτης.

Ανήκω στο πατριωτικό ΠΑ.ΣΟ.Κ., στηρίξαμε τον Τάσο Παπαδόπουλο, να μην πάρουν οι Σκοπιανοί το όνομα της Μακεδονίας, δίνουμε μάχη να μη γίνουμε πρόσφυγες στην πατρίδα μας.

Με τις πολιτικές που ακολουθεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα φθαρεί. Δε με εκφράζει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, συμφωνώ, βέβαια, με ορισμένα θέματα. Τα κόμματα που γρήγορα ανέρχονται στην εξουσία και γρήγορα καταρρέουν.

Για τη μάχη που γίνεται με τα κανάλια, φταίνε και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Ν.Δ. που δεν έχουν πάρει δραχμή μέχρι τώρα. Και ο Καρατζαφέρης και το Κ.Κ.Ε  δεν έχουν πληρώσει ποτέ για τις άδειες. Το Κ.Κ.Ε.την πούλησε,  έδωσε τα χρήματα στο ελληνικό δημόσιο;»

Δημοσιεύτηκε στις 9 Οκτωβρίου, 2016


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

16:15 - Κατεπείγουσα ανακοίνωση πολιτικής προστασίας Δήμου Αλμωπίας

16:12 - Ευχές Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

16:08 - Συνάντηση Σταμενίτη – Ταχιάου για τα έργα υποδομής του Νομού Πέλλας

16:07 - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

16:05 - Λάκης Βασιλειάδης: Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

14:23 - Ο Δήμος Σκύδρας τιμήθηκε με το Βραβείο Ολυμπισμού 2024

14:21 - Συνάντηση επιμόρφωσης για τα στελέχη των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:19 - Το ταμείο του Δήμου στο Δημαρχείο Κονταριώτισσας θα λειτουργήσει Δευτέρα και Τρίτη 23-24 και 30-31 Δεκεμβρίου

14:17 - Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Έδεσσας με Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Ζητήματα ανταποδοτικότητας για τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς

14:16 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου προς την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, για τον ορισμό της ως Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας