Pellanet

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας έχει απολέσει τη δημοκρατική νομιμοποίηση, οι εκλογές δεν θα αργήσουν

Σαφή προειδοποίηση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης απευθύνει προς την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως είναι αναγκαία προϋπόθεση για να εξασφαλίσουμε ότι τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο δεν θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με νέο πιστωτικό γεγονός.  Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μακεδονία που κυκλοφορεί την Κυριακή, ο Πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως ξαναζούμε μέρες του 2015 και πως αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, που όπως λέει, θα έπρεπε να έχει κλείσει από πέρσι το Φεβρουάριο, και δεν εξασφαλίσουμε την προβλεπόμενη χρηματοδότηση, στις αρχές Ιουλίου, το σενάριο του Grexit θα επανέλθει με μαθηματική ακρίβεια. 

«Για άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση, με άγνοια κινδύνου και δίχως συναίσθηση εθνικής ευθύνης, παίζει με τη φωτιά. 
Η ανικανότητα της Κυβέρνησης δίνει δικαίωμα στις πιο ακραίες φωνές της Ευρώπης να επαναφέρουν την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ως την ενδεικνυόμενη λύση», αναφέρει.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να συστρατευτούν με τη ΝΔ στη μεγάλη εθνική προσπάθεια επανεκκίνησης της χώρας, επισημαίνοντας πως οι αρχές, οι αξίες και οι βασικοί άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος είναι σαφείς και - πλέον - γνωστοί.

«Από εδώ και πέρα, "όσοι πιστοί προσέλθετε". Δίχως περιχαρακώσεις και αποκλεισμούς. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές - ιδιαίτερα σε πολίτες που δεν μας ψήφισαν στο παρελθόν.
Τους έχουμε ανάγκη στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την επανεκκίνηση της χώρας. Θα συνεργαστούμε με όλους, προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε τη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, αλλά και τιμητικό ότι προσέρχονται σε εμάς μαζικά και με ενθουσιασμό νέα μέλη από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Δεσμεύομαι ότι εμείς δεν θα προδώσουμε τις προσδοκίες τους», δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος και τονίζει ότι η πολιτική αλλαγή είναι αίτημα της κοινωνίας που είναι πλέον απέναντι στο λαϊκισμό, το ψέμα και την ανικανότητα της Κυβέρνησης.

Μάλιστα σημειώνει ότι στόχος του είναι οι πολίτες, όχι μόνο να καταψηφίζουν την Κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα να δώσουν τη θετική τους ψήφο στη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν είμαστε μόνο εμείς που ζητούμε εκλογές επιτακτικά. Η πολιτική αλλαγή είναι αίτημα της κοινωνίας, που απορρίπτει συνειδητά, πλέον, το λαϊκισμό, το ψέμα και την ανικανότητα του κ. Τσίπρα. Οι πολίτες δεν πιστεύουν σε εύκολες λύσεις, ανυπόστατες υποσχέσεις, πολιτικές κολακείες και θεατρινισμούς … Η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί εκλογές διότι ξέρει ότι θα τις χάσει.

Άλλωστε, το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι η παραμονή του στην εξουσία. Με κάθε τρόπο και ανεξαρτήτως κόστους για τον ελληνικό λαό.
Η δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση των πολιτών και τη σημερινή Κυβέρνηση είναι πρωτοφανής.

Ο κ. Τσίπρας έχει απολέσει ουσιαστικά τη δημοκρατική νομιμοποίηση. 
Ωστόσο, παρά τη θέλησή του, οι εκλογές δεν θα αργήσουν.
Η πολιτική αλλαγή θα συντελεστεί … Βασικός μας στόχος ή καλύτερα στοίχημα, είναι η δημιουργία μιας πλειοψηφίας στην κοινωνία των πολιτών.

Δεν μου αρκεί, οι πολίτες να καταψηφίσουν μόνο τη σημερινή κυβέρνηση.
Θέλω να ψηφίσουν θετικά. Θέλω να υπερψηφίσουν, δηλαδή, την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό έχει, ήδη, αρχίσει να γίνεται ορατό», τονίζει αναφέρει και εκφράζει τη θέση πως: «οι δυνατότητες των Ελλήνων υπερβαίνουν κατά πολύ αυτές του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου.
Η δική μας κυβέρνηση θα αναδείξει τις δυνατότητες αυτές. Με τη Νέα Δημοκρατία, η Ελλάδα θα ανακτήσει το χαμένο κύρος της και θα ξαναγίνει μια κανονική χώρα στον πυρήνα της Ευρώπης».

Πηγή:iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου, 2017


Σχόλια


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.