Pellanet

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Ο ρόλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια part time απασχόληση ούτε παράλληλος ρόλος»

Η πολιτική δεν αποτελεί ένα πεδίο άσκησης πολλαπλών ρόλων.
Ο ρόλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει  μεγάλες απαιτήσεις, δεν είναι μια part time απασχόληση που μπορεί να ασκείται παράλληλα με κάποια άλλη», τόνισε από την Ήπειρο ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης.
Από την Άρτα και την Πρέβεζα, ο κ. Μιχάλης Κατρίνης μίλησε για μία ακόμα φορά για τη σημασία της περιφερειακής ανάπτυξης σε ένα εθνικό σχέδιο για την αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου και της ξεχασμένης επαρχίας.
Αναφερόμενος στην Ήπειρο ο κ. Κατρίνης επισήμανε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Περιφέρεια Ηπείρου είναι μία από τις φτωχότερες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού το τοπικό ΑΕΠ αντιστοιχεί μόλις στο 47% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Ο κ. Κατρίνης επισκέφθηκε τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, μια παραγωγική μονάδα που απασχολεί 300 εργαζόμενους, τονίζοντας ότι η έννοια της περιφερειακής ανάπτυξης συνδέεται με κίνητρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων και δυνατότητες πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία.
Επισκέφθηκε επίσης το νοσοκομείο Άρτας, όπου μίλησε με γιατρούς, προσωπικό και πολίτες, επισημαίνοντας την υποστελέχωση όλων των δομών υγείας στην Ήπειρο.
Ο Μιχάλης Κατρίνης πραγματοποίησε επίσης, όπως συνηθίζει,  ανοιχτές διαδικασίες διαλόγου με πολίτες στην Άρτα και στην Πρέβεζα, τονίζοντας:
«Έχουμε μια κυβέρνηση που δεν έχει αφήγημα, έχει αποκαλυφθεί η διαχειριστική της ανεπάρκεια και ανικανότητα να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, να πάρει το μέρος της κοινωνίας απέναντι στην ακρίβεια  και ταυτόχρονα έχουμε μια κυβέρνηση που εκπέμπει ένα νοσηρό καθεστωτισμό, φθείρει τους θεσμούς, συγκαλύπτει και παρανομεί.
Από την άλλη πλευρά έχουμε μικρομεσαία κόμματα που δεν πείθουν ούτε αποτελούν ελπίδα για τους πολίτες.
Είναι ένα διαλυτικό πολιτικό σκηνικό, που δημιουργεί αισθήματα απελπισίας και παραίτησης στους πολίτες.
Η πλειοψηφία, μια μεγάλη και συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία αποδοκιμάζει τον κ. Μητσοτάκη, αναζητά ελπίδα και μια εναλλακτική, σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.
Η εικόνα αυτή μπορεί να αλλάξει μόνο  από αυτούς που θα αναλάβουν πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης, αυτό δηλαδή που φοβάται όχι μόνο ο κ. Μητσοτάκης αλλά και άλλοι.
Την φοβούνται τα κατεστημένα οικονομικά συμφέροντα που τους βολεύει αυτό το παρακμιακό πολιτικό σκηνικό.
Την φοβούνται αυτοί που δεν λένε τίποτα.
Την φοβούνται όσοι θέλουν να κρατήσουν την κομματική εξουσία στο μικρόκοσμο ενός μικρομεσαίου κόμματος».

Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:22 - Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά: «Εξόχως σημαντική και καίριοι οι παράμετροι στην επιστολή προς τον ομόλογο σας της Αιγύπτου για να εξασφαλιστεί η θετική προς ημάς έκβαση της υπόθεσης»

11:15 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα: Στο επίκεντρο το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Έδεσσα

11:13 - Προώθηση πρόσκλησης της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Λεπτοκαρυάς και της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ανατολικού Ολύμπου

11:10 - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

11:07 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας για τις περιπτώσεις των ακινήτων σε «Φιλιππάκου» (Συνοικία Νέας Τραπεζούντας), «Καψάλη»: «Ηθικό να εξαιρεθούν τα ακίνητα αυτά από την καταβολή τιμήματος εξαγοράς»

10:18 - Σάκης Αρναούτογλου από Λισαβόνα: Η Ευρώπη του αύριο χτίζεται με κοινωνική συνοχή, αξιοπρεπή στέγαση για όλους και φωνή στους Νέους.

10:15 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβυ του Βασιλείου της Ισπανίας

09:02 - Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

07:11 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή 13 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

10:40 - ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ